Cea mai atractivă piaţă este cea din ţările arabe, unde kilogramul de carne de miel se vinde mult mai bine decât aici. Totuşi, şi românii care vor să aibă miel pe masa de Paşte vor plăti anul acesta chiar şi 30 de lei pe kilogram, faţă de 22 cu cât s-a vândul mielul anul trecut.
Fermierii din judeţul Braşov dau vina pe seceta de anul trecut şi se plâng de faptul că au avut cheltuieli foarte mari de întreţinere a ovinelor. Dacă în mod normal, în alţi ani, creşeterea şi întreţinerea unei singure oi nu îi costă mai mult de 70-80 de lei, acum costurile s-au dublat.
Furajele au fost o delicatesă pentru ovine, astfel că fermierii au fost nevoiţi să le suplimenteze hrana cu cereale, care sunt mult mai scumpe. Aşa se face că, anul acesta, românii ortodocşi care vor să aibă friptură de miel pe masa de Paşte vor plăti în jur de 30 de lei pe kilogramul de carne, faţă de 22 cu cât s-au vândut mieii anul trecut.
Ca să fie siguri că nu vor rămâne cu marfa, mulţi fermieri din judeţul Braşov au ales să îşi vândă mieii la export, în Grecia, Italia sau ţările arabe.