În acelaşi dosar se aşteaptă rezultatele de la Institutul Cantacuzino, care ar putea să arate cât de eficiente erau produsele Hexi Pharma trimise la analiză.
„Cercetarea progresează. Există un volum mare de documente ridicate de la cele 300 de spitale şi sunt în curs de analiză pentru a se clarifica la cât s-a ridicat prejudiciul. Nu vă putem spune un prejudiciu cert. Documentele care s-au ridicat şi expertizele urmează să ne spună care produse au fost luate, în ce măsură, care au avut eficacitate şi care spitale sunt părţi civile”, a spus Augustin Lazăr.
Compania Hexi Pharma este suspectată că ar fi diluat dezinfectanții pe care ulterior îi vindea spitalelor. Informația a fost făcută publică de mai multe investigații din presă.
Compania a negat acuzațiile și a spus că nu au livrat dezinfectante Spitalului de Arși.
După această precizara a companiei Hexi Pharma, Inițiativa România a publicat lista contractelor Hexi Pharma pe și a arătat că „în 2015, compania Hexi Pharma a avut 20 de contracte cu Spitalul de Arși cu o valoare totală de 26.150,7 de euro. Contractele au fost obținute prin încredințare directă, nu prin licitație”.
De asemenea, Rise Project a dezvăluit că prețul dezinfectantelor din spitale era umflat de 10 ori, adică compania ar fi cumpărat din Germania, printr-un offshore al patronului, substanţele şi le-ar fi revândut în România de 10 ori mai scump.