„Există un proiect tehnic gândit la cel mai înalt nivel tehnologic, astfel încât să existe zero riscuri de accident. Există garanțiile de proiectare, ca să nu se întâmple niciun accident”, a subliniat el, în emisiunea „Kilometrul 0”.
„Roșia Montană va fi un model de dezvoltare minieră. România are multe resurse și eu garantez că dacă proiectul se va implementa, el va deveni un model de dezvoltare, astfel încât România va spune da, putem să exploatăm și celelalte resurse din Munții Apuseni, pentru că suntem o țară bogată în resurse, dacă implementăm aceleași tehnologii ca la Roșia Montană”, a declarat Dragoș Tănase. „Pot să vă garantez lucrul acesta”, a spus el.
„Nu vedem niciun motiv ca acest proiect să nu fie aprobat”, a mai declarat Dragoș Tănase.
Întrebat dacă ia în calcul renunțarea la proiect, Dragoș Tănase a răspuns: „Dacă acționarii ajung la concluzia că au așteptat destul fără să primească un răspuns, ei vor decide ce este de făcut”.
„Investitorii s-au săturat de declarații, vor să vadă fapte, că se drumul la economie și se dă de lucru la oameni”, a adăugat el.
Directorul Roşia Montană Gold Corporation a mai spus că mulţi dintre cei care se opun exploatării aurului cu cianuri sunt slab informaţi sau au primit date trunchiate despre proiectul minier.
El a mai povestit în aceeași emisiune că între anii 1991 și 1994 era student la ASE și participa la proteste, în București, explicând că nu știa pe atunci ce se întâmpla în societatea pe care o conduce în prezent.
„În perioada '91 – '94, eu am venit în companie în 2008... În perioada respectivă eram student la ASE și făceam și eu proteste în Bucureşti. Atunci Minvest Deva a căutat parteneri pentru retehnologizare, inclusiv prin ambasadele României în străinătate. Gabriel Resources a fost singura care a venit cu o ofertă concretă de a finanța aceste activități”, a declarat Dragoș Tănase în emisiunea „Kilometrul 0”, de la Digi 24.
Acesta a răspuns unei întrebări a jurnalistei Elena Vijulie care a adus în discuție licitația din 4 septembrie 1995, când obiectivul era evaluarea și procesarea iazurilor de decantare, anunțul fiind publicat după desfășurarea licitației.
Afirmațiile au fost făcute în timp ce 5.000 de oameni manifestau, în Piața Universității din București față de proiect.