Procurorii anticorupţie spun că 11 membrii ai consiliului local Orşova au stat drepţi în faţa preşedintelui CJ Mehedinţi atunci când acesta le-a cerut scoaterea din domeniul public şi concesionarea a două suprafete de teren. Adrian Duicu şi-ar fi transmis cererile prin intermediul liderului PSD Orşova, Constantin Popescu, iar terenurile au ajuns la familia şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea.
Unul dintre terenurile obținute de familia Ponea, prin hotărâre de Consiliu Local, este situat chiar lângă cabinetul de farmacie veterinară al lui Constantin Ponea. Are o suprafață de 133 de metri pătrați și a fost concesionat pentru 7 euro /mp.
„Nu știu cu cât l-a luat, dar aici începe de la 30-40 în sus. E la baltî, nu e terenul efectiv, e accesul la lac”, spune expertul imobiliar Ion Drăghicescu.
Terenurile figurau în cartea funciară ca fiind ale statului şi procurorii spun că nu puteau fi înstrăinate.
„Susținem că aceste hotărâri ale Consiliului Local sunt legale, au fost date spre verificare organelor abilitate”, spune însă viceprimarul din Orșova, Constantin Negulescu.
Adrian Duicu este acuzat de comiterea a şapte fapte penale. Procurorii verifică şi legătura dintre firma preşedintelui CJ Mehedinţi, Spitalul judeţean şi Casa de Asigurări de Sănătate. Firma lui Adrian Duicu are un contract de servicii medicale cu CAS, fapt sancţionat de Agenţia Naţională de Integritate care îl acuză pe şeful CJ Mehedinţi de conflict de interese.
„Firma Romrad Rmn a fost una dintre firmele care a vrut să intre în contract cu CAS, îndeplinind toate condițiile”, spune Radu Barbu, purtător de cuvânt al CAS Mehedinţi.
Spitalul din Severin apare în două capete de acuzare la adresa grupului anchetat de DNA, pentru decontarea de servicii și pentru achiziția de aparatură pentru blocul materno-infantil.
Procurorii suspecteaza ca Adrian Duicu a măsluit contractul de achiziţie de aparatură, astfel încât sa fie câştigat de firma unui apropiat.