Ce au văzut telespectatorii Digi24 Craiova la „Vocile Olteniei” în ultimul an?
Am pornit la drum cu un proiect ambițios, moment marcat de formarea unei echipe care și-a propus să ofere telespectatorilor informații obiective, autentice, verificate și prezentate în mod profesionist. Cele mai interesante subiecte ale zilei, cele aflate pe agenda cetățeanului și desprinse din viața comunității, au fost dezbătute la „Vocile Olteniei”. Evident, doar cei care au privit emisiunea pot să spună dacă angajamentul din prima ediție a emisiunii a fost respectat. Pun mare preț pe echilibrul jurnalistic și promovarea valorilor autentice. Împreună cu invitați de marcă, nume de prestigiu din administrație, economie, cultură sau educație, am analizat evenimente relevante pentru fiecare dintre noi. Însă invitații au fost dintre cei mai diverși, inclusiv ca vârstă, cel mai tânăr având 12 ani, iar cel cu cea mai mare experiență de viață chiar 100 de ani. N-am avut noi can-can sau țipete în studio, însă am avut abordări și teme pe care telespectatorii le-au găsit doar la „Vocile Olteniei”.
Care a fost cel mai sensibil subiect dezbătut?
În urmă cu un an ne aflam la debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Candidații erau obișnuiți cu abordări lejere, cu sloganuri învățate și promisiuni fără acoperire. Le-am propus dezbateri pornind de la propuneri concrete privind probleme prezentate de către cetățeni. Îmi amintesc cum unii dintre candidați ne întrebau ce trebuie să spună în emisiune sau se încurcau în foile din care își alegeau cu greu ideile... Am fost apreciați pentru echidistanță și am fost singurul post regional care a avut o reprezentare completă a spectrului politic.
Există un subiect care a provocat dezbateri aprinse?
Am fost surprins câte pasiuni a generat situația câinilor maidanezi. Rămâne o problemă a Craiovei care nu și-a găsit rezolvarea de foarte mulți ani. Din fericire, nu au fost cazuri dramatice precum cel al copilului ucis de o haită de câini în București. Însă disputele dintre autoritățile locale craiovene și organizațiile de protecție a animalelor au depășit nivelul rezonabil al unor dispute. A fost dificil să-i determin pe invitații celor două „tabere” să lase deoparte, înainte de a intra în emisiune, toate orgoliile sau interesele personale pentru a avea opinii bazate pe argumente.
Ce urmează la „Vocile Olteniei”?
După primul an, a fi vocea telespectatorilor este o onoare și o provocare continuă, în egală măsură. Vor veni în spațiul emisiunii oameni care au avut performanțe și au demonstrat că pot oferi soluții. Mi-am propus să existe un echilibru în reprezentarea tuturor județelor din Oltenia. La „Vocile Olteniei” ne vom sincroniza și de acum înainte cu toți colegii care merg pe teren pentru a prezenta și dezbate subiectele zilei. Sper că a contat aportul meu la impunerea unui standard jurnalistic ridicat, așa cum și-a propus Digi24. În cele 273 de ediții ale emisiunii am oferit spațiu pentru a fi auzite vocile cu rezonanță din Oltenia. Au contat subiectele cu impact asupra regiunii și am simțit că sunt parte dintr-o echipă de profesioniști.