Kamala Harris şi Tim Walz vor acorda mâine, la CNN, primul lor interviu din campanie

Data publicării:
Kamala Harris și Tim Walz
Kamala Harris și Tim Walz se pregătesc de primul interviu televizat, împreună. Foto: Profimedia

Kamala Harris şi Tim Walz vor acorda joi la postul de televiziune CNN primul lor interviu din campanie. În același timp, dezbaterea Kamala Harris - Donald Trump de la ABC News rămâne incertă, scrie News.ro

Cei doi politicieni vor sta de vorbă cu CNN, în Georgia, iar interviul va fi difuzat joi la ora locală 21:00 (vineri, ora 04:00, ora României), relatează BBC.

Aceasta va fi prima discuţie aprofundată a celor doi candidaţi democraţi cu un jurnalist de când preşedintele Joe Biden a ieşit din cursă şi a susţinut-o pe Kamala Harris ca înlocuitor al său, în urmă cu mai bine de cinci săptămâni.

De când vicepreşedinta SUA a ajuns în fruntea listei democrate, adversarii republicani au criticat-o pentru că aparent ar evita presa şi au acuzat-o că nu le prezintă alegătorilor planurile sale prezidenţiale. Trump a declarat în timpul unei conferinţe de presă recente că Harris „nu poate da un interviu”, deoarece nu este „competentă”.

Interviul comun de la CNN, cu Dana Bash, va fi primul test important pentru Harris şi Walz în calitate de coechipieri şi le oferă ocazia de a atenua aceste critici. De asemenea, îndeplineşte promisiunea vicepreşedintei de a programa un interviu până la sfârşitul lunii.

Discuţia de la CNN va fi una dintre puţinele ocazii pentru alegătorii din întreaga ţară de a auzi mai multe detalii despre poziţiile politice ale campaniei Harris-Walz înainte de ziua alegerilor din 5 noiembrie.

Vicepreşedinta Kamala Harris - care s-a bucurat până acum de o campanie bazată pe „vibraţii bune” - a evitat însă până acum unele dintre gafele şi derapajele suferite de echipa republicană în faţa presei, mai ales că ea a avut câteva experienţe proaste cu presa în primii doi ani ca vicepreşedinte, notează BBC.

Un interviu în 2021 cu Lester Holt de la NBC pe tema imigraţiei şi a frontierei de sud a SUA pare să fi dus în special la limitarea ulterioară a angajamentului ei cu presa .

Rămâne de văzut ce efect ar putea avea acest interviu la CNN asupra campaniei lui Harris, în condiţiile în care mai multe sondaje de opinie realizate la nivel naţional arată că aceasta îl devansează pe Trump chiar şi cu şapte puncte procentuale, o răsturnare radicală de situaţie pentru democraţi, care începuseră să rămână în urma republicanilor în mai multe curse electorale atunci când Joe Biden era candidatul.

Dezbaterea contra lui Trump

Interviul de la CNN intervine în condiţiile în care campania prezidenţială a vicepreşedintei Kamala Harris a respins marţi afirmaţia rivalului republican Donald Trump potrivit căreia cele două părţi ar fi convenit asupra microfoanelor închise pentru dezbaterea prezidenţială din 10 septembrie. Problema rămâne un subiect de discuţie în curs cu reţeaua gazdă, ABC, a declarat un oficial al campaniei Harris, citat de Reuters.

Într-o postare pe reţelele sociale la începutul zilei de marţi, Trump declarase că s-a ajuns la un acord şi că regulile pentru dezbaterea de luna viitoare vor fi aceleaşi cu cele de la dezbaterea CNN din 27 iunie pe care a avut-o cu preşedintele Joe Biden, a cărui prestaţie slabă l-a determinat să renunţe la cursa din 2024 şi să o propulseze în locul lui pe Kamala Harris.

„Dezbaterea va fi în picioare, iar candidaţii nu pot aduce notiţe sau alte însemnări. De asemenea, ABC ne-a dat asigurări că va fi o dezbatere 'corectă şi echitabilă' şi că niciuna dintre părţi nu va primi întrebările în avans", a scris Trump.

Dezbaterea de la CNN s-a desfăşurat fără public în sală, iar postarea lui Trump nu a făcut nicio referire la acest lucru în privinţa dezbaterii de la ABC.

Campania lui Harris a indicat însă că termenii dezbaterii de la ABC nu au fost stabiliţi.

 

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Antonia, criticată de fani după ce și-a vopsit părul blond: „Nu e ce trebuie, erai mai frumoasă brunetă!” Cum...
Film Now
Liz Hurley, decolteu abisal la petrecerea fostului ei iubit, Hugh Grant. Au rămas în relații bune, chiar dacă...
Adevarul
Un primar din județul Constanța cere plaje gratuite pentru localnici și turiști: „Vrem ca plajele să fie cu...
Newsweek
Care pensionari se vor trezi cu pensie tăiată lunile viitoare? Au luat la recalculare prea mult!
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
Ce a declanșat vibrații de 9 zile, care au zguduit Pământul, și valuri tsunami înalte cât Statuia Libertății...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Helen Mirren, dezvăluiri despre filmarea scenelor intime cu Harrison Ford: „A trebuit să pretind că sunt...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...