Actualizare 13.50. În acest caz s-au implicat şi serviciile secrete. În trenul cu care Iulia Ionescu a venit aseară acasă, la Bucureşti, erau mai mulţi agenţi sub acoperire, care îi luaseră urma.
Surse din rândul anchetatorilor spun că fata a fost identificată de polițiști, iar ofițeri sub acoperire au stat chiar în același compartiment cu ea, în trenul cu care Iulia Ionescu se întorcea la București. Astfel, polițiștii au știut că fata și-a sunat mama de pe un telefon mobil. Sursele spun că fata plângea la telefon și că i-a spus mamei sale că se va întoarce acasă.
Polițiștii din tren l-au chemat pe un angajat al CFR și i-au cerut acestuia să fie martor, deoarece aveau nevoie de un civil în momentul în care au întocmit raportul final, înainte ca fata să fie adusă acasă. Este posibil ca bărbatul să fi spus apoi că el a găsit-o pe fată în tren, ceea ce, potrivit Poliției, nu este adevărat.
___________________________
Fata de 15 ani a dat la poliție o declarație de câteva pagini, în care a scris de ce a plecat de acasă și unde a fost în cele patru zile. Polițiștii nu i-au pus nicio întrebare, dar au rugat-o să scrie ce a făcut începând de miercuri, de când a dispărut de acasă.
Surse din rândul anchetatorilor spun că Iulia Ionescu a scris în declarație că a stat la o mănăstire încă din prima noapte, dar nu au precizat despre ce locaș de cult este vorba.
Este posibil ca în următoarele zile să se facă noi audieri în acest sens. Încă din prima zi a dispariției, anchetatorii au presupus că fata a plecat la o mănăstire, deoarece a lăsat mamei sale un bilet în care spunea că vrea să facă acest lucru. Polițiștii au făcut o solicitare la BOR, dar reprezentanții bisericii au spus că nu s-a confirmat prezența elevei în niciun lăcaș de cult.
După ce, aseară, presa a relatat că Iulia Ionescu ar fi venit la gara din Suceava însoțită de un călugăr și că ar fi purtat straie monahale, pe care le-a dat jos la urcarea în tren, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica a spus că BOR a cerut Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților s-ă verifice din nou mănăstirile din zonă.
Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat la Digi24 că toate mănăstirile sau schiturile din județ care pot caza pelerini au fost vizitate de echipe de polițiști și s-au realizat documente prin care acestea au declarat că nu există persoane care corespund descrierii Iuliei care să fi fost în acele zile la un lăcaș de cult din Suceava.
Au fost verificate 112 lăcașe de cult din județ, a precizat prefectul.
„Vom vedea exact din declarațiile tinerei dacă e vorba de o mănăstire din județ sau din altă parte”, a adăugat el.
Eleva de 15 ani a fost găsită sâmbătă după-amiază, în Suceava. Aseară a ajuns în Capitală adusă de poliţişti, iar de la secţie a plecat însoţită de părinţi. Când a fost găsită, Iulia Ionescu se afla într-un tren internaţional care plecase de la Moscova şi venea spre Capitală. Poliţiştii spun că ei sunt cei care i-au dat de urmă fetei, deşi reprezentanţii CFR susţin că şeful trenului respectiv a identificat-o pe tânără şi a anunţat autorităţile. Acesta a declarat că fata a fost adusă în Gara Suceava de un călugăr şi că, la rândul ei, adolescenta purta haine monahale, pe care le-a dat jos la urcarea în tren.
Polițiștii au declarat că au localizat-o pe fată în trenul internaţional care plecase de la Moscova şi că aveau de gând să o însoțească discret până la București, însă aceasta a fost văzută de un angajat CFR care a sunat la 112. Alți polițiști au preluat-o pe Iulia Ionescu din gara Focșani și au încredințat-o familiei. În acest moment, fata nu se află la locuința mamei, acolo unde stă de obicei, ci, cel mai probabil, acasă la tatăl său. Părinții au luat această decizie pentru a evita ca Iulia să fie și mai traumatizată din cauza prezenței jurnaliștilor.