Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a calificat demisia şefului Poliţiei Municipiului Sibiu drept uluitoare. „Niciodată n-am văzut în România sau alte ţări un şef de poliţie care să-şi dea demisia în urma unor telefoane de ameninţare. Poate în Burkina Faso”, a declarat jurnalistul.
„Am văzut multe în viaţa de gazetar. Niciodată n-am văzut în România sau alte ţări un şef de poliţie care să-şi dea demisia în urma unor telefoane de ameninţare. Poate un Burkina Faso.
Dacă eu primeam şi am primit destule, şi ameninţări cu moartea – în 1990, adunam într-o cutie de pantofi ameninţări cu moartea, cu cruci negre, capete de mort - m-am plictisit până la urmă şi am încetat să mai colecţionez.
Ca gazetar, ştiu acest principiu simplu: ăla care vrea să te termine cu adevărat nu face gălăgie. Nici nu ştii când ai trecut pe lumea cealalaltă. Ăştia care ţipă niciodată nu pun în practică. Sunt ameninţat şi unde mă duc? La poliţie. Ofiţer de luptă împotriva crimei organizate, pentru că aşa s-a recomandat - ani de zile, specialitatea lui. Ce poate să-mi spună poliţistul Negru? Daţi-vă demisia dacă aţi fost ameninţat cu moartea. Daţi-vă demisia, că e periculos. Cum poţi să spui că te-ai speriat, că ai auzit pe telefonul de serviciu că îţi va fi răpit copilul şi tratat cum a fost tratat ursul. Cine putea da acel telefon? E vorba de omorârea unui biet urs. Cine putea să dea? Mafia? Era indignată de omorârea ursului? Nişte activişti agitaţi, iubitori de animale sau niste glumeţi - că sunt mulţi care sună ca să se distreze. Şi şeful de poliţie îşi dă demisia. Uluitor”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.
Şeful Poliţiei Municipiului Sibiu, Cristian Negru, a anunţat luni seară, într-o conferinţă de presă, că demisionează din funcţie. El a adăugat că ia această decizie şi având în vedere că familia îi este ameninţată.
Cristian Negru a recunoscut că a luat decizia de a împușca animalul și a declarat că îşi asumă responsabilitatea, dar nu şi vinovăția.