Pentru a deveni parlamentari cu acte în regulă, senatorii şi deputaţii au făcut cunoştinţă cu primele formalităţi ale vastului aparat legislativ românesc: au semnat câteva teancuri de acte, au completat formulare cu nume, prenume şi seria cărţii de identitate. Apoi au făcut fotografiile standard pentru site-ul Parlamentului şi au primit cartelele de vot, legitimația și insigna de ales al poporului. Nu s-ar fi descurcat însă fără ajutorul personalului tehnic.
Printre bobocii noului legislativ este și Marius Manolache, ales cu aproape 70% din voturi deputat social-democrat în Mehedinţi. A povestit pentru Digi24 că în adolescenţă nici nu îndrăznea să viseze că va ajunge parlamentar. A vizitat prima dată clădirea Parlamentului cu mulţi ani în urmă, ca turist.
În schimb, pentru cel mai tânăr deputat - Cătălina Ştefănescu, tot de la PSD - Palatul Parlamentului nu pare să mai aibă secrete. În vârstă de 23 de ani, deputat de Teleorman, Cătălina Ştefănescu a fost lansată şi susţinută în politică de secretarul general al PSD Liviu Dragnea, pentru care a lucrat ca secretară.
În prima zi de existenţă activă a noului legislativ, unii parlamentari nu s-au bucurat să se reîntâlnească cu reprezentanţii presei. Unul dintre ei este Ion Stan, aflat încă în atenția unei anchete derulate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
În mapa noilor aleși mai este şi câte un exemplar din Constituția României, din regulamentul Camerei Deputaţilor, respectiv al Senatului, ghidul procesului legislativ şi, nu în ultimul rând, schemele cu trasee prin Palatul Parlamentului.