Pentru stadioanele noi din Craiova şi Târgu Jiu sau sălile de sport din Capitală şi Covasna, Guvernul va cheltui 110 milioane de euro dintr-o lovitură.
Cea mai mică dintre investiţiile aprobate de Guvern este cea pentru centrul naţional de tenis. Iar suma nu este deloc modică: 13 milioane de euro.
Baza naţională de tenis va avea şapte terenuri acoperite, faţă de unul singur în prezent, cu o capacitate de 3.200 de locuri. Tot aici se va face un cămin pentru sportivi, cu sală de recuperare şi cantină.
„Noi propunem proiecte la care ne pricepem: la pus borduri, făcut parcuri şi săli polivalente. Evident că nu ne pricepem la montat întregul mecanism financiar din jurul unei autostrăzi şi eşuăm lamentabil pe proiecte de care are nevoie cu adevărat românu”, spune profesorul de economie Cristian Păun.
Iată care sunt argumentele pentru care în Târgu Jiu se vor construi un stadion nou cu aproape 13.000 de locuri şi o sală polivalentă:
„Oamenii vin, văd operele lui Brâncuşi, se aşteaptă să vadă la Târgu Jiu un stadion nou, cochet, o sală polivalentă nouă”, spune Mihai Prunariu, preşedintele clubului sportiv Pandurii Târgu Jiu.
„Trebuie să generăm bani care se întorc în sistemul sportiv”, spune Carmen Tocală, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.
Lucrările la stadionul din Târgu Jiu vor începe abia în primăvara anului viitor
Şi în Craiova s-au găsit câteva zeci de milioane de euro pentru un stadion acoperit. Mai lipsesc doar performanţele echipei de fotbal a oraşului.
„Va fi o arenă de peste 30.000 de locuri, o investiţie de aproximativ 55 de milioane de euro”, spune Ionuţ Pârvulescu, purtător de cuvânt al Primăriei Craiova.
Actualul stadion, construit în urmă cu aproape 50 de ani, va fi demolat până la sfârşitul anului.
Economiştii spun că ar fi nevoie ca astfel de proiecte de investiţii să fie puse în ordinea importanţei, atunci când se alocă fonduri. În plus, ar trebui concepute noi legi pentru ca cei care nu respectă contractele şi termenele să fie traşi la răspundere.