Şi asta deoarece cumpărătorii îşi doresc mai multe gadgeturi într-unul singur, iar producătorii reacționează imediat la cerințele pieței.
Specialiştii spun că există cerere tot mai mare pentru aparatura hibrid. Un exemplu, combinaţia dintre puterea unui laptop şi uşurinţa cu care poţi lucra pe o tabletă.
În acest moment sunt foarte puţine produse pe piaţă care au păstrat funcţia lor de bază. Cel mai bun exemplu este telefonul. În acest mic dispozitiv, se află, printre altele, jocuri, agendă telefonică, mai nou GPS, reportofon, mp3 player, ceas, aparat foto şi calendar.
A fost conceput şi smartphone-ul care se transformă în tabletă. Costă în jur de 3.500 de lei, mai puţin decât tableta şi telefonul cumpărate separat. Noutatea este că datele trec automat de pe un dispozitiv pe celălalt.
„Pentru oameni este foarte important să nu aibă un număr mare de aparate. Observăm că mulți oameni au și PC, notebook, o tabletă, un smartphone...Direcția va fi pentru integrarea acestor produse”, spune Ciprian Donciu, director de dezvoltare la Asus.
Specialiştii spun că românii vor renunţa cu timpul la moda de a-şi cumpăra ultimele produse apărute pe piaţă şi vor fi tot mai interesați de datele tehnice ale aparatelor.