Peste 650 de instituţii private şi publice au fost vizate, inclusiv Bank of Jerusalem, una dintre principalele instituţii financiare din ţară, potrivit grupului, care a mai anunţat că a blocat pentru o perioadă scurtă de timp site-ul Ministerului israelian de Externe.
"Baza de date a Bank of Jerusalem a fost suprimată", au anunţat hackerii pe Twitter, iar site-ul băncii nu mai funcţiona sâmbătă seara.
"Prea mult timp membri Anonymous s-au mulţumit, ca restul lumii, să privească cu disperare tratamentul barbar, brutal şi vrednic de dispreţ aplicat poporului palestinian" de către armata israeliană, se arată într-un comunicat al grupării.
"Dar atunci când Guvernul israelian a ameninţat în mod public că va tăita Internetul şi toate celelalte telecomunicaţii care intră şi ies din (Fâşia) Gaza, ei au întrecut o limită", se arată în acelaşi document.
Israelienii, activi pe reţelele de socializare
Israelul a lansat miercuri o importantă ofensivă aeriană împotriva unor grupări armate palestiniene în Fâşia Gaza, care au replicat cu sute de rachete. Atacurile s-au soldat cu peste 40 de morţi în rândul palestinienilor, iar rachetele au ucis trei israelieni.
În timp ce avioanele israeliene atacau în Gaza, armata a lansat o strategie de comunicare fără precedent pe reţelele de socializare. Militarii au postat, pe Twitter, Youtube sau Facebook informaţii în timp real despre atacurile asupra teritoriului palestinian.