Domnul Ion Burcea este restaurator de mobilă şi lucrează într-un atelier de pe bulevardul Carol de mai bine de 50 de ani. Acum a început să împacheteze pentru că urmează să fie evacuat de reprezentanţii Primăriei.
„Am primit un telefon, vedeţi că o să vină de la primărie să vă aducă o înştiinţare. N-a venit, dar eu nu aştept să vină cu jandarmii să mă dea afară. Eu încep să încarc, termin lucrările astea şi eu pe 15 le predau cheia, m-am săturat de stresul ăsta. Mă mut în Rahova, am o casă bătrânească acolo”, a spus Ion Burcea, restaurator de mobilă.
Bărbatul restaurează mobilă de la 13 ani. Iar acum, cel mai rău îi pare că îşi va pierde clienţii fideli din cartier. Dar este sigur că îl vor căuta oriunde s-ar muta pentru că au devenit deja prieteni.
„Am început să învăţ meserie desfăcând scaune şi fotolii, am început să prind drag de ele, eu mai mult am învăţat din desfăcut. Număram fiecare nod, câte cuie intră la un scaun, la unii bat mai puţine, la unii mai multe. Erau mii de oameni, mii de meseriași din toate felurile de meserii, acum nu mai găseşti un croitor, un cizmar”, povestește bărbatul.
Frizeria de lângă atelierului său s-a închis deja. La fel şi multe alte baruri şi restaurante din centrul Bucureştiului.
Peste 360 de clădiri din Capitală, majoritatea din Centrul Vechi, sunt încadrate în clasa întâi de risc seismic. Dacă nu respectă termenul impus de primărie, patronii vor fi amendaţi cu sume cuprinse între 50.000 şi 70.000 de lei.