Elon Musk va dona zilnic câte 1 milion de dolari până la alegerile prezidenţiale din SUA celor care semnează o petiție. „Cu plăcere”

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0923283241
Miliardarul nu a pierdut timp, oferind un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, destinat să mobilizeze susţinătorii republicanului Donald Trump. Sursa foto: Profimedia Images

Miliardarul Elon Musk a promis că va dona câte 1 milion de dolari în fiecare zi până la alegerile din noiembrie din SUA, oricărei persoane care semnează petiţia sa online în sprijinul Constituţiei SUA, transmite Reuters. Miliardarul nu a pierdut timp, oferind un cec de 1 milion de dolari unui participant la evenimentul său din Pennsylvania, destinat să mobilizeze susţinătorii republicanului Donald Trump, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Elon Musk a oferit deja 1 milion de dolari unui bărbat pe nume John Dreher, conform personalului evenimentului. Acesta a semnat petiția lui Musk în sprijinul Constituției SUA.

„Apropo, John nu avea nicio idee. Aşadar, cu plăcere,” a spus fondatorul Tesla în timp ce îi înmâna lui Dreher cecul.

Suma de bani reprezintă cel mai recent exemplu al modului în care Musk îşi foloseşte averea extraordinară pentru a influenţa cursa prezidenţială foarte strânsă dintre Trump şi rivala sa democrată Kamala Harris, scrie sursa citată.

Ce spune petiția lui Musk

Petiţia pe care Musk le cere oamenilor să o semneze spune: „Primul şi Al Doilea Amendament garantează libertatea de exprimare şi dreptul de a purta arme. Prin semnătura de mai jos, îmi declar sprijinul pentru Primul şi Al Doilea Amendament.”

Participanţii la evenimentul de sâmbătă au trebuit să semneze petiţia, ceea ce permite grupului America PAC să colecteze detalii de contact ale unor potenţiali alegători pe care îi poate convinge să meargă la urne pentru Trump.

Elon Musk a fondat o organizație în sprijinul campaniei lui Trump

Acordarea unor astfel de sume de către Elon Musk vine după ce a fondat America PAC, o organizaţie politică de acţiune în sprijinul campaniei prezidenţiale a lui Trump. Grupul ajută la mobilizarea şi înregistrarea alegătorilor în statele decisive, însă există semne că are dificultăţi în atingerea obiectivelor sale.

Evenimentul din Harrisburg este al treilea în tot atâtea zile în Pennsylvania, unde Musk descrie alegerile din noiembrie în termeni dramatici şi îi încurajează pe susţinători să voteze din timp şi să convingă pe alţii să facă la fel.

Musk: Dacă Harris câștigă, SUA nu vor mai exista

Sâmbătă, el a spus că, dacă Harris câştigă, acesta va fi „ultimul scrutin”, sugerând că SUA nu vor mai exista.

De asemenea, el a afirmat că cele două tentative de asasinat împotriva lui Trump demonstrează că acesta tulbură apele şi subminează status quo-ul în moduri în care Harris nu o va face. El a adăugat că acesta este motivul pentru care nimeni nu încearcă să o omoare pe Harris.

„Asasinarea unei marionete este inutilă,” a spus Musk, reiterând un argument pe care l-a făcut anterior într-o postare pe reţelele sociale.

Musk, clasat de Forbes drept cea mai bogată persoană din lume, a oferit până acum cel puţin 75 de milioane de dolari către America PAC, conform declaraţiilor federale, făcând din acest grup o parte crucială a eforturilor lui Trump de a recâştiga Casa Albă.

Antreprenorul din spatele constructorului de maşini Tesla şi al companiei de rachete şi sateliţi SpaceX a sprijinit tot mai mult cauzele republicane şi, în acest an, a devenit un susţinător deschis al lui Trump.

La rândul său, Trump a declarat că, dacă va fi ales, îl va numi pe Musk să conducă o comisie guvernamentală pentru eficienţă.

Elon Musk a devenit un mega-donator al lui Trump

Cea mai bogată persoană din lume a donat deja aproape 75 de milioane de dolari în trei luni pentru PAC-ul (comitetului pentru acțiune politică) său pro-Trump America, conform declarațiilor depuse marți la autorități, transmite Axios.

Donația lui Musk subliniază angajamentul său în vederea alegerii candidatului republican la alegerile prezidențiale, după ce în martie a declarat că nu intenționează să doneze bani pentru nicio campanie prezidențială. De când CEO-ul Tesla și SpaceX l-a susținut pe Trump imediat după prima tentativă de asasinat asupra candidatului republican la președinție, la un miting din Butler, Pennsylvania, în iulie, miliardarul a donat zeci de milioane de dolari către PAC-ul său America.

Proprietarul majoritar al X a fost pe scenă cu Trump în Butler, la începutul lui octombrie, când fostul președinte s-a întors la locul împușcăturilor pentru a organiza un alt miting. Musk a preluat, de asemenea, numele de utilizator @America pe X pentru a-l susține pe Trump pe platforma sa și pentru a o ataca pe rivala republicanului la prezidențiale, vicepreședinta Kamala Harris.

Citește mai mult la:

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dana Budeanu, mesaj sfâșietor la moartea fostei sale soacre. Omagiul superb adus de vedetă
Digi FM
Livia, fosta soție a lui Cătălin Bordea: „Încercăm să vindecăm haosul cu haos!” Imaginea în care apare cu...
Pro FM
Fiul cel mic al lui Michael Jackson, apariție rară în public. Blanket, surprins în Calabasas, cu prânzul la...
Film Now
Gwyneth Paltrow, sărut pasional cu Timothee Chalamet, pe platourile de la „Marty Supreme”
Adevarul
Acuzații la alegerile din Republica Moldova. La Moscova se cumpără voturi cu geci cu inscripția Rusia-Moldova...
Newsweek
Cea mai gravă eroare la recalcularea pensiei. Care pensionari sunt cei mai nedreptățiți de noua lege
Digi FM
Bănel Nicoliță, prima apariție cu noua iubită, după patru ani de relație: „Mi-a fost alături la bine și la...
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Momentul când o broască este asaltată de doi melci. Imaginile au făcut înconjurul lumii: „Abia i se văd ochii”
Film Now
Cum arată Jean-Claude Van Damme în 2024, la 64 de ani. Își serbează ziua în 18 octombrie. 5 mariaje cu 4...
UTV
Membrii trupei One Direction sunt „complet devastati” de moartea lui Liam Payne. „Cea mai mare bucurie a lui...