Rezultate Bacalaureat 2024. Care este judeţul cu cele mai multe medii de 10

Data publicării:
Mai mulți elevi verifica rezultatele afișate pe un panou ale examenului de bacalaureat în Craiova, pe 12 iulie 2016.
Foto: Bogdan Dănescu/ Inquam Photos

Iaşiul este judeţul cu cele mai multe medii de 10 la Bacalaureat, conform rezultatelor publicate, luni, de Ministerul Educaţiei pe site-ul dedicat - bacalaureat.edu.ro/.

Potrivit sursei citate de Agerpres, trei absolvenţi de liceu din această serie au obţinut media 10, Iaşiul fiind judeţul cu cele mai multe medii de 10 din ţară.

Doi dintre elevii care au obţinut media maximă, în acest an, provin de la licee particulare din Iaşi - Colegiul 'Richard Wurmbrand', Liceul Teoretic "Varlaam Mitropolitul", doar unul fiind de la o instituţie de învăţământ de stat - Colegiul Naţional Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Antonina Bleorţ, a declarat că la nivelul judeţului rata cumulată de promovare, înainte de contestaţii, este de 80,85%, peste media naţională - 76,4%. Comparabil cu rata de promovare a anului şcolar 2022-2023, rata de promovare este într-o uşoară scădere - 80,83%.

"Pentru promoţia curentă, rata de promovare este 84,2%, iar pentru promoţiile anterioare - 34,84%. Au promovat 4.167 de candidaţi, dintr-un total de 5.154 de candidaţi prezenţi. Trei candidaţi au obţinut media 10, Iaşiul fiind judeţul cu cele mai multe medii de 10 din ţară. Elevii care au obţinut media maximă, în acest an, provin de la Colegiul Naţional Iaşi, Colegiul 'Richard Wurmbrand', Liceul Teoretic "Varlaam Mitropolitul"", a precizat Antonina Bleorţ.

În ceea ce priveşte situaţia candidaţilor cu note de 10, pe discipline de examen, la nivelul judeţului Iaşi, 24 de absolvenţi de liceu au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română, 191 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului, din care 140 la Matematică şi 51 la Istorie; 215 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.

Conform metodologiei, contestaţiile pot fi depuse sau transmise în cursul zilei 8 iulie, în intervalul orar 12,00 - 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. Candidaţii care contestă rezultatul iniţial al evaluării trebuie să completeze, să semneze şi să depună sau să transmită prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere.

Rezultatele înregistrate după soluţionarea contestaţiilor vor fi anunţate vineri, 12 iulie.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri