Astăzi, între 12:00 şi 16:00 pot fi depuse contestaţii. Şi nu vor fi puţine, având în vedere că cei care nu au trecut acum Bacalaureatul trebuie să mai aştepte un an pentru a promova.
Rezultatele finale vor fi afişate pe 4 septembrie.
În ceea ce priveşte promovalitatea din această sesiune puţin peste 11.000 de candiaţi au reuşit să treacă de examen.
În judeţul Mehedinţi, de exemplu, mai puţin de 13% dintre absolvenţii de liceu din judeţ au promovat, în judeţul Constanţa, promovabilitatea este de 16,11% înainte de contestaţii, la fel şi în Arad.
Note mici la Bacalaureatul de toamnă
Tânărul în tricou albastru este din Craiova. A obţinut nota 2 la Bacalaureat, dar o prezintă ca pe o victorie. Pentru el, examenul a fost o distracţie.
„A fost bine, a fost frumos. Mai dau mai dau și la anul”, a spus el.
În total, la nivelul întregii ţări, doar unul din 5 candidaţi a luat examenul, adică 11.666 de tineri. Există şi licee cu rata de promovare 0. Două, în judeţul Dolj: Liceul Tehnologic din Cârcea şi fosta Şcoală Profesională pentru elevi surdo-muţi, Liceul tehnologic Beethoven din Craiova.
Şi la Galaţi au fost puţine rezultate peste 6. Dezinteresul aici a fost si mai mare.
„Foarte mulţi nu s-au înscris, însă avem foarte mulţi neprezentaţi. Adică ei s-au înscris şi n-au mai venit. În jur de 10%. Dacă noi avem 271 de nume aici, cam în jur de 20,23,25 după fiecare probă care nu s-au prezentat”, a spus Adrian Silvestru, preşedinte Comisia de Evaluare Bacalaureat.
Notele celor care au luat examenul la această sesiune au fost ceva mai mari decat anul trecut. Dacă în 2013 cele mai multe note au fost până în 6,50, anul acesta 10.000 din cei peste 11.000 de bacalaureați de toamnă au luat aproape 7.
Chiar dacă e foarte modestă, rata de promovare a bacalaureatului de toamnă din acest an e mai mare cu două procente față de cea de anul trecut.