Video Autoritățile din București și Ilfov spun că sunt pregătite de ciclon. Prefect: Sunt 1.500 de oameni care pot acționa

Data publicării:
ID269351_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Mugur Mihai Toader, prefectul Capitalei, a declarat la Digi24 că în toate sectoarele există echipe de intervenții pregătite în toate sectoarele din București, în cazul în care vor fi inundații majore. Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Autoritățile din București și Ilfov se declară pregatite să intervină dacă vor exista situații de urgență după ce megafurtuna așteptată va lovi Capitala. Mugur Mihai Toader, prefectul Capitalei, a declarat la Digi24 că în toate sectoarele există echipe de intervenție pregătite, în cazul în care vor fi inundații majore.

„Sunt anumite zone în București, în situația în care, dacă vor fi precipitații de 50, 70 de litri per metru pătrat, posibil să depășească 70 de litri pe metru pătrat putem să avem case, subsoluri inundate. La nivelul tuturor sectoarelor, au fost activate echipele de intervenție în regim de permanență, cu utilaje și materiale necesare, putem să vorbim despre un total de 500 de utiliaje de intervenție, peste 1500 de oameni ce pot acționa”, a spus la Digi24 prefectul Capitalei, Mugur Mihai Toader.

Totodată, au fost activate Centrul Muncipal de Coordonare și Control Municipiul București și Centrul Județean de Coordonare și Control Ilfov, începând din această dimineață, de la ora 08:00.

În Sectorul 6, autoritarea locală a cerut reprezentaților partidelor politice să dea jos fețele corturilor electorale pe perioada vijeliei. De altfel, toți deținătorii de panouri publicitare trebuie să le securizeze și să intervină rapid în caz de urgență.

Apa Nova a anunțat, de asemenea, că este pregatită să intervină în cazul unor acumulari de apă în Capitală. Compania a suplimentat echipele din teren. Acestea vor interveni la solicitarile clienților și ale autorităților.

În toată țara, sunt așteptate duminică acumulări de apă ce pot depăși chiar și de 100 de litri pe metru pătrat. Șeful DSU Raed Arafat a vorbit la Digi24 despre pregătirile pe care le fac autoritățile în așteptarea megafurtunii, întrucât riscul de inundații este cu atât mai mare, cu cât ciclonul se suprapune cu viitura de pe Dunăre.

În pericol sunt județele din sudul țării. În unele zone, digurile șubrezite au fost cârpite pe repede înainte, iar autoritățile au pus saci de nisip. Autoritățile din Galați, județul cel mai puternic afectat de ultimele inundații, nu exclud inclusiv o evacuare preventivă a oamenilor.

 

 

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
„Trucul” folosit de Netanyahu pentru a-l convinge pe liderul Hezbollah că este în...
Digi FM
Cea mai veselă familie de la Hollywood. Kate Hudson, superbă alături de mama ei, celebra Goldie Hawn, și de...
Pro FM
Povestea melodiei „Candle in the wind”. De ce familia regală nu a fost de acord să fie cântată la...
Film Now
Fosta soție a lui Johnny Depp profită din plin de timpul petrecut cu fetița sa. Amber Heard, surprinsă în...
Adevarul
Rusia lansează acuzaţii şi avertismente dure la adresa Occidentului. „E periculos să lupţi pentru victorie cu...
Newsweek
Pensie micșorată cu 6.000 lei după recalculare. Câți alți pensionari sunt în situații similare?
Digi FM
Sandra Bullock, omagiu emoționat adus regretatei actrițe Maggie Smith: Mi-a făcut viața mai dulce
Digi World
Unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, vulnerabil în faţa creşterii nivelului mării. Plajele ar putea...
Digi Animal World
Reacția unui bărbat când se întâlnește cu un urs în fața propriului garaj. Imaginile sunt virale: „Ce calm e!”
Film Now
Chris Hemsworth, topit după frumoasa lui soție încă de la prima vedere. L-a dat pe spate cum a apărut Elsa...
UTV
Zoe Kravitz a lasat totul la vedere intr-o rochie mini din dantela la Paris Fashion Week. Lookul care a...