Cum se manifestă tendinita calcificantă a umărului și în ce constă tratamentul
Data publicării:
Durerile mari, uneori de nesuportat ale umărului sau blocarea braţului pot anunţa depozite de calciu pe tendoanele umărului. Care sunt semnele acestei boli, cum se pune diagnosticul şi în ce constă tratamentul, discutăm cu dr. Liviu Ojoga, medic primar Ortopedie și traumatologie.
Tendinita calcificantă a umărului este o afecțiune care apare prin formarea unor depozite de calciu pe tendoanele mușchilor umărului. Aceste depuneri provoacă inflamarea coafei rotatorilor, formată din patru mușchi care permit rotația brațului. Durerea provocată de inflamație poate fi intensă și nu trebuie neglijată, fiind indicat un consult de ortopedie.
În funcție de severitatea simptomelor, specialistul poate recomanda un tratament conservator, prin terapie cu unde de șoc sau cu ultrasunete, stimulare electrică transcutanată nervoasă (TENS). În cazurile grave, poate fi necesară o intervenție chirurgicală, pentru îndepărtarea depozitelor de calciu. Recuperarea medicală are un rol esențial în vindecare, un program personalizat de proceduri terapeutice fiind indicat atât în cazul tratamentului conservator, cât și după operație.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro