Cât de des apar fracturile de gleznă, cu se produc și care sunt consecințele ei
Data publicării:
Accidentele sportive sau alunecarea pe gheaţă sau pe zăpadă pot duce la fractura de gleznă. Cât de frecvente sunt asemenea accidentări, cum se pune diagnosticul şi cum se tratează aceste traumatisme, ne spune dr. Codrin Huszar, medic primar Ortopedie și traumatologie.
Fractura de gleznă este un tip de fractură întâlnit relativ frecvent și poate implica unul sau mai multe din oasele care alcătuiesc articulația gleznei. Atunci când sunt implicate mai multe oase, tratamentul se face prin intervenție chirurgicală ortopedică, pentru a reface structurile afectate. Indiferent de situație, pacientul care suspectează că a suferit o fractură de gleznă trebuie să se prezinte la medicul ortoped, care îl va consulta și va prescrie tratamentul necesar.
După vindecarea fracturii de gleznă, pacientul trebuie să urmeze un program personalizat de recuperare medicală, în cadrul căruia procedurile de kinetoterapie ocupă un rol principal. Prin acest program, pacientul își va recăpăta rapid mobilitatea și funcționalitatea piciorului și vor fi evitate situațiile în care articulația este forțată prea devreme.
Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro