Show ecvestru pe domeniul Cantacuzino din Prahova! Timp de trei zile, la competiţia de la Floreşti au participat cai şi călăreţi din toată Europa. Sâmbătă, pasionaţii de echitaţie au urmărit desfăşurarea uneia dintre cele mai dificile probe din concurs, cea de Cross Country.
Peste 60 de călăreţi, femei şi bărbaţi, experimentaţi sau amatori, din şase state europene s-au înscris LA concursul internaţional. Unii au străbătut mii de kilometri ca să participe.
"Călătoria a fost un pic cam lungă, am mers trei zile, ne-am oprit de două ori, odată în Trieste şi odată în Arad ", Matia Luciani - participant din Italia.
"Competiţia este minunată, mi-ar plăcea să văd mai mulţi englezi implicaţi aici. Mihail, nu-i ştiu numele, îi spunem Mick, face o treabă extraordinară şi se străduieşte să îţi asigure tot ce ai nevoie, o să aduc cu mine mai mulţi englezi, data viitoare", Loo Fox - participantă.
A doua zi de concurs a găzduit cea mai dificilă, dar si cea mai spectaculoasă probă, cea de Cross Country. Călăreţii au de trecut 24 de obstacole naturale fixe, pe un teren variat.
"Traseul pentru cei experimentaţi este o adevărată provocare, cu garduri înguste, cu sărituri complexe, cum este cea peste apă. Întotdeauna, pentru cai apa a fost o provocare, este o adevărată plăcere să observi asta", Andrew Fell - designerul traseului de obstacole.
"Este fantastic, de câte ori te uiţi în jurul tău vezi ceva nou, şi mai frumos. Localnicii sunt atât de primitori şi de buni",Tom Lauder - comentator.
"Cea mai simplă probă are obstacole mici, de vreo 90 de centimetri, pe un parcurs de 1900 de metri, cea mai lungă are spre 6000 de metri, cu obstacole foarte foarte spectaculoase", Mihnea Vîrgolici - director de eveniment.
Locurile fruntaşe sunt rezervate cuplurilor călăreţ-cal care primesc cele mai puţine penalizari.
Reporter: Sorina Secelean
Operator: Robert Piticu