Parcul Rozelor și… al plasticului
Parcul Rozelor din Timișoara, unul dintre cele mai frumoase parcuri din oraș și un loc emblematic pentru istoria urbei, a devenit treptat un adevărat depozit de scaune de plastic. Acum, locul de promenadă, lăudat pentru mireasma și frumusețea trandafirilor, e plin de mormane de scaune rupte, unele dintre ele, cel mai probabil, de furtuna puternică din septembrie anul trecut.
”Parcul Rozelor din Timișoara are o adevărata expoziție de scaune de plastic. Unele țin locul băncilor care lipsesc de pe marginile aleilor, altele sunt rupte, murdare și aruncate unele peste altele”, relatează Mihaela Crețu, jurnalist Digi24.
Depozitate în stânga și în dreapta scenei din Parcul Rozelor, scaunele de plastic oferă un peisaj care îi deranjează pe trecători.
”Cei de la conducere au o relație foarte bună cu cei care fac scaune. Să nu mai comande seturi, seturi, sute de scaune, pe care apoi le aruncă”, a spus un locuitor.
”Timișorenii au fost și creativi, au luat mobilierul urban din plastic și l-au așezat unde au dorit ei. Spre exemplu, chiar aici, la malul Begăi”, relatează Mihaela Crețu, jurnalist Digi24.
Întrebați de ce Parcul Rozelor e un depozit de scaune de plastic, reprezentanții Primăriei Timișoara au dat vina pe un eveniment gastronomic, organizat recent în incinta locului de promenadă.
”S-a desfășurat în Parcul Rozelor un festival culinar, pentru care scaunele au fost îndepărtate din zona scenei. Ele trebuie inspectate, trebuie casat tot ce nu mai poate fi folosit. Ce poate fi folosit în continuare, va fi depozitat atunci când au loc evenimente care au nevoie de platou, într-un alt loc decât în Parcul Rozelor”, a declarat Dan Diaconu, viceprimar.
Parcul Rozelor din Timișoara a fost amenajat în anul 1924, în stil englezesc, cu alei, baldachine și ronduri de trandafiri. În 2012, a fost reabilitat cu fonduri europene. Cu 1,3 milioane de euro, s-au reparat aleile, a fost schimbat mobilierul urban și sistemul de iluminat. Parcul este gazda mai multor evenimente, de la festivități de absolvire, până la spectacole de operă în aer liber.
reporter: Mihaela Crețu/ operator: George Ștefăniță
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News