La ora prânzului, aproximativ 100 de persoane au ajuns în fața Primăriei din Timișoara. Cu pancarte, elevii, sindicaliștii și profesorii și-au spus public nemulțumirile, și și-au susținut în continuare punctul de vedere: nu se vor muta în clădirea Școlii Generale nr. 9. Cei mai afectați de o eventuală mutare, ar fi chiar elevii: ei susțin că, aici, au învățat mereu, e o problemă și cu transportul, căci majoritatea vin de la sate.
Profesorii nemulțumiți au susținut, astăzi, că singura soluție de compromis este ca elevii de la Liceul de Arte Plastice să se mute în clădirea Colegiului Tehnic de Vest, însă cei care învață la această unitate să rămână pe loc. Practic, cele două școli ar urma să funcționeze în aceeași unitate școlară. ”Protestul l-am inițiat împreună cu profesorii și elevii din școală pentru a obține niște negocieri de împărțire a spațiului excedentar cu Liceul de Arte. Îi dorim la noi în școală, nu ne opunem acestei conviețuiri, dar dorim să negociem împărțirea spațiului”, a declarat pentru Digi24 Timișoara Daniela Păiușan, profesor la Colegiului Tehnic de Vest.
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a afirmat: ”E o clădire care nu a fost luată în considerare și care s-a află în administrarea Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara, pe strada Pop de Băsești, clădire care cuprinde șase încăperi mari și doi medii. Acestea ar putea fi amenajate, încât să fie foarte bună pentru necesitățile Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara. Înainte, acolo aveau loc ore de atelier, care nu s-au mai făcut de mult. Acolo o să ajungă o parte din clasele Colegiului Tehnic de Vest din Timișoara și, în acest fel, se face loc și Liceului de Arte”.
În ședința de consiliu de marți se va modifica HCL privind Colegiul Tehnic de Vest din Timișoara.
CITEȘTE: Profesorii Colegiului de Vest au câştigat clădirea, dar au pierdut finanţarea și Au început şcoala, dar nu ştiu unde vor învăţa
Reporter: Adina Irina, Marcela Sferlea
Operator: George Ștefăniță, Tibi Alasu
Editor web: Călin Țenche