O hală aflată în administrarea Regiei Autonome de Transport Timişoara este reabilitată și transformată în spațiu de învățământ. Peste 300 de elevi vor învăța în acest loc. Spațiul va fi compartimentat, vor fi creați pereți și un panșeu deasupra pentru a fi realizate două niveluri pentru săli de clasă.
Noua clădire se află pe strada Intrarea Doinei. Pe lângă sălile de curs, vor fi amenajate şi cabinete ale dascălilor şi alte spaţii didactice. Acolo vor fi mutate clasele a VI-a şi a VII-a. „La ora actuală, clasele a VI-a și a VII-a își desfășoară cursurile în programul de după-amiază, ceea ce înseamnă că ei, majoritatea, la 7,30 după-amiaza își termină cursurile. Și evident, acest program este foarte solicitant pentru ei", afirmă Elena Wolf, directorul Liceului „Nikolaus Lenau" din Timișoara.
Lucrările vor fi terminate până în luna septembrie, pentru ca elevii să înveţe acolo în noul an școlar. „Este o investiție de aproximativ 1,2 milioane de lei care a început în acest moment și care va fi finalizată până în luna septembrie, astfel încât, din 15 septembrie, Liceul ”Lenau” să aibă doar cursuri de dimineață", spune Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.
„Demolăm pereții exteriori ai halei existente. Pe urmă va fi amenajată școala, în primă fază. Se va face o structură nouă exterioară, un planșeu intermediar, ca să fie cu etaj", precizează Lazăr Andor, șeful șantierului.
Tot în acest an vor începe lucrările de reabilitare la un spațiu al Liceului „Grigore Moisil", care va avea 19 săli de clasă. Deasemenea, vor demara şi lucrările de amenajare a unui nou etaj la Colegiul Tehnologic Regele Ferdinand I.
reporter: Miodrag Hojda
operator: Adrian Hrișcu
editor web: Călin Țenche