Scene de acest gen au putut fi întâlnite la tot pasul în piețele timișorene Victoriei și Unirii - un ambulanțier explică unui copil: „Ascultăm dacă mai respiră, da? Şi ascultăm dacă toracele se expansionează, da? Dacă nu se expansionează, înseamnă că nu respiră, şi-atunci sunăm la 112 Și anunţăm că unui pacient i s-a făcut rău şi nu mai respiră”.
Cei mai încântaţi de echipamentele şi maşinile expuse au fost, ca de fiecare dată, copiii. Cei mici au putut participa de la cursuri de prim-ajutor până la lecţii de salvare a unei victime aflată la un pas de moarte. Nu au ezitat însă nici să verifice cum stau chiar ei cu sănătatea.
Pe lângă instituţiile care se ocupă de sănătatea şi siguranţa oamenilor, prezente au fost şi cele care realizează serviciile de bază pentru fiecare cetăţean: Retim, Aquatim, ISU, Poliția, Jandarmeria și altele. Iniţiativa a fost menită să apropie timişorenii de serviciile pentru care alocă o parte din venituri.
Prezent la manifestare, Hep Monatzeder, primarul oraşului Munchen, ne=a explicat: ”Este foarte necesar să arăţi cetăţenilor oraşului tău, ce servicii, începând de la servicii sociale până la siguranţă, până la cultură, apă potabilă, canal, să arăţi câţi bani se consumă pentru acestea, o transparenţă este neapărat necesară”.
Reporter: Maria Rohnean Operator: Mihai Pop Editor web: Călin Țenche