Profesioniştii sau amatorii plimbărilor cu biciclete au renunţat la ştranduri, piscine sau iarbă verde, pentru a face mişcare. Deşi căldura le-a dat bătăi de cap, oamenii nu s-au lăsat intimidaţi, astfel că au urmat traseul stabilit de organizatori. ”Cred că e cea mai potrivită zi pentru activitate în aer liber şi de ce nu?” - Cum vă protejaţi de razele soarelui? ”Cu apă multă, multă hidratare”, ” Mă pricep la biciclete şi ştiu să pedalez”, - Dar nu ţi se pare că e cam cald? ”Ba da”, - Şi ce faci? ”Beau multă apă şi port şi şapcă!”, „ E a doua oară când venim. Am vrut să venim şi la celelalte iniţiative că erau de dimineaţă, dar n-am putut. Împreună cu băieţelul...se văd numerele, suntem pasionaţi de biciclete, dar la temperatura asta”, ne-au spus ei.
Şi cum pedalarea clasică de duminică după-masă a devenit deja o tradiţie în Timișoara, un număr semnificativ de biciclişti au dat curs invitaţiei asociaţiei „Verde pentru biciclete". Traseul nu a avut un grad ridicat de dificultate, tocmai pentru că mulţi dintre participanţi au fost amatori.
”Şoseaua este până la ieşire din Giroc, după aia, teren accidentat, pe dig, până în Şag. Pentru noi nu prea este, dar pentru alţii poate să fie, că văd şi copii mici. N-o să ne grăbim, trebuie să se hidrateze şi facem popasuri la fântâni să-şi pună apă în bidoane”, spunea Radu Sârbovan, organizatorul turei cicliste.
Turele cicliste au început în urmă cu cinci ani şi au fost iniţiate de ”Verde pentru Biciclete”. Obiectivul lor principal a fost acela de-a promova mersul pe două roţi, dar şi spaţiile verzi şi zonele de agrement din apropierea Timişoarei.
reporter: Maria Rohnean
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche