La copiat, fără frică de Dumnezeu

Data publicării:
copiat prima

Candidaţii la examenul de definitivat au avut de ales una dintre cele 42 de materii. La vederea subiectelor, 29 de profesori au şi părăsit sala de examen. Alţii au încercat să fraudeze examenul. ”Este vorba de o persoană la religie ortodoxă şi o persoană la religie penticostală. Erau în aceeaşi sală”, precizează Francisc Halasz, inspector şcolar general adjunct ISJ Timiş.

Dacă până acum, profesorii erau obligaţi să aibă doi ani de vechime în învăţământ, ca să poată susţină examenul, de anul acesta le-a fost permis accesul şi celor care predau de un an. Ca să promoveze examenul, trebuie să obţină minimum nota 8. ”Punctajul ăsta trebuia să fie mai jos, fiindcă mă gândesc la gradul 2 şi 1 trebuie mai ridicat. Pe toţi cu care am vorbit, ni s-a spus că e cam greu”, ”Mi se pare foarte greu acest lucru, deşi anul trecut a fost minim 7, mai demult minim 6, văd că se tot ridică cota, dar asta e”, spun candidații.

Examenul a durat patru ore şi a însemnat o parcurgere a întregii materii. Doar o pregătire temeinică le poate aduce o notă de trecere, spun profesorii: ”A fost mult de lucru, nu a fost greu, dar a verificat absolut toată materia”, ”Subiectele abordabile, pe înţelesul oricărui profesor care îşi desfăşoară activitatea în fiecare zi, după programul şcolar”.

Rezultatele examenului de definitivat vor fi afişate pe 19 iulie, iar până pe 23 iulie se pot depunde contestaţiile. O zi mai târziu vor fi afişate notele finale.

reporter: Adina Iriza
operator: Dan Şoşdean
editor web: Călin Țenche

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri