Proiectul cuprinde crearea de alei pietonale, piste pentru biciclete, staţii de vaporetto, dar şi montarea de scaune pentru pescari. Mai mult, va fi amplasată o scenă, gradene demontabile pentru public, precum și terase plutitoare. Edilii vor să investească și într-o fântână arteziană prevăzută cu joc de lumini. Şi transportul pe apă ar putea deveni realitate pentru că autorităţile vor să cumpere mai multe ambarcaţiuni.
„Ar fi prea frumos. Normal că eu aş circula cu mare placere. Cu bicicleta sunt chiar acuma. Cred că ar fi cel mai frumos oraş din ţară", „Orice rută în plus sau orice rută pentru biciclişti sau pentru transportul în comun, eu zic că e ajutătoare. Cu aglomeraţia asta, şi bicicliştii sunt destui, alte trotuare sunt înguste…", „Sper că devine un oraş mai frumos şi mai plăcut pentru noi, nu neapărat să fie mai aproape de Viena, nu ştiu dacă Viena chiar îmi place ca oraş", spun timișorenii abordați de echipa Digi24 Timișoara.
25 milioane de lei, bani ce provin, în mare parte, de la Uniunea Europeană, sunt investite în lucrările de reabilitare a Canalului Bega. 10 kilometri de mal vor fi refăcuţi, pe ambele părţi ale râului.
Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei, afirmă: „Această amenajare va fi una dintre cele mai spectaculoase pentru municipiul Timişoara şi va pune în valoare un lucru de care un timp se pare că am uitat: este vorba despre canalul Bega care pentru orice oraş european un canal navigabil înseamnă extrem de mult. Toate aceste schimbări ar putea fi vizibile în cel mult doi ani”.
CITEȘTE ȘI: La Timișoara, Bega s-a făcut Bulevard pentru celebra Cursă a Răţuştelor și Un tânăr din Timişoara s-a mutat... pe Bega, în inima oraşului
reporter: Miodrag Hojda
operator: Dan Șoșdean
editor web: Călin Țenche