Aproape o bandă întreagă de mers s-a surpat pe o lungime de câţiva metri. La fel s-a întâmplat şi cu zidul de beton de susţinere a drumului. Totul, după o ploaie torenţială.
Locuitorii din zonă spun că după ce drumul s-a dus la vale, angajaţii Companiei de Drumuri au venit, au constatat pagubele, au semnalizat craterul şi duşi au fost: "Într-o seară a plouat şi a doua zi dimineaţă a venit de la deal apă şi s-a surpat drumul”, - De cât timp este aşa? ”De vreo trei luni”, - A venit cineva să îl repare? Aţi mai vazut muncitori? ”După câteva zile a şi venit cineva de la Drumuri, dar atât a fost".
Şoferii sunt cei care au cel mai mult de suferit: "Nici nu mai avem cuvinte", "Oribil, penibil".
Autorităţile locale spun că, în zonă, apar probleme aproape de fiecare dată când plouă în exces şi că nu pot interveni, pentru că drumul este în administrarea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. "Este o situaţie de 10 ani şi niciodată nu a fost evaluat cum trebuie. Fiind drum național, a fost marcat de cei de la Poliţia Naţională şi de cei de la Drumuri şi dânşii au spus că urmează ca în planul de reparaţii să repare şi acea porţiune. Până acum nu au intervenit. Este strangulată acolo circulaţia, ceea ce noi consuiderăm că nu este în regulă, dar drumul nu ne aparţine. Acolo trebuie o consolidare serioasă pentru că de n ori s-a întâmplat", ne-a declarat Francisc Boldea, primarul oraşului Lugoj.
CNADNR a restricţionat traficul rutier pe porţiunea afectată şi le-a pus şoferilor la dispoziţie o rută alternativă, pe centura Lugojului.
reporter: Caterina Ledrer
operator: George Ştefăniţă
editor web: Călin Țenche