Bike polo sau poloul pe bicicletă se joacă pe un teren asfaltat și delimitat cu un gard. Regulile sunt asemănătoare celor din poloul pe cai. Fiind un sport fără un statut oficial, el se bazează pe campionatele organizate de asociaţiile de profil. Conny Zenk practică acest sport de un an, în țara natală, Austria.
"Este aproapre ultimul turneu al sezonului. Lumea a început să joace de la începutul primăverii, a fost o vară extraordinară, așa că ne-am simțit bine."
"Participanţii au venit din 6 ţări: Germania, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria şi România", a precizat Istvan Demeter, reprezentant al Asociatiei Probikers
Bogdan Neagu, de la Bike Polo Bucureşti, consideră că "este cel mai frumos sport din lume. E foarte rapid, se întâmplă foarte multe contacte corp la corp, mingea este foarte mică şi este șutată cu o viteză foarte mare, ceea ce duce la un spectacol sportiv de înaltă calitate."
Deşi e nou în România, poloul pe bicicletă are o istorie de peste 100 de ani. În anul 1908, la Olimpiada de la Londra, Irlanda a câștigat în fața Germaniei într-un meci demonstrativ. A fost redescoperit în urmă cu două decenii în Statele Unite, de unde s-a răspândit în întreaga lume. Oradea este primul oraș din România care a adoptat acest sport, în 2011.
Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Ciprian Platona