Zelenski se va întoarce din SUA fără autorizația de a lansa rachete adânc în teritoriul Rusiei, scrie The Times

Data actualizării: Data publicării:
Volodimir Zelenski
Bilanțul vizitei în Statele Unite nu este foarte pozitiv pentru președintele Ucrainei. Foto: Profimedia
Din articol

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, își va încheia vizita în Statele Unite fără autorizația de a folosi rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pentru a lovi adânc în Rusia, scrie Ucrainska Pravda care citează The Times.

Ziarul notează că, în timpul vizitei sale în SUA, Zelenski le-a cerut președintelui american Joe Biden și vicepreședintelui Kamala Harris să ridice restricțiile privind utilizarea rachetelor Storm Shadow și ATACMS pentru a lovi obiective militare rusești în interiorul Rusiei.

„Cu toate acestea, nu a fost anunțată nicio schimbare a poziției Washingtonului cu privire la utilizarea rachetelor cu rază lungă de acțiune, care a avut loc la mai puțin de 24 de ore după ce președintele Putin a avertizat că un atac aerian convențional de amploare asupra Rusiei de către Ucraina susținută de Occident ar putea declanșa un răspuns nuclear.”, scrie The Times.

În ciuda acestui fapt, Biden și-a reafirmat sprijinul continuu pentru Ucraina, anunțând un pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 8 miliarde de dolari americani, inclusiv primele livrări de bombe planate de înaltă precizie JSOW pentru a lovi forțele ruse la o distanță de până la 70 de mile [aprox. 112 kilometri - n.r.].


Context

Joi, 26 septembrie, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat o creștere puternică a asistenței de securitate pentru Ucraina, promițând aproape 8 miliarde USD în arme în următoarele luni.

Miercuri, 25 septembrie, SUA au anunțat un nou pachet de ajutor militar în valoare de 375 de milioane USD pentru Ucraina.

La 25 septembrie, liderul rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va extinde condițiile în care este pregătită să utilizeze arme nucleare.

Editor : S.S.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri