Elevii Liceului Don Orione s-au transformat în bucătari şi ajutaţi de părinţi au învăţat să prepare de la mici sau ciuperci la grătar până mămăliguţă, tocăniţe sau borgracs.
Sesiunea de gătit a început încă de la primele ore ale dimineţii. Elevii s-au străduit să prepare cat mai bine produsele pentru a obtine titlul de maestrul bucătar al şcolii.
"- Ce-aţi gătit azi? - Mămăligă cu tocăniţă de ciuperci. - Cât de greu este să găteşti o tocăniţă cu ciuperci? - Destul de greu, ne-a luat destul de mult timp, dar ne-am descurcat foarte bine."
"- De unde ştii tu să găteşti aşa bine? - Am învăţat singur. A fost un hobby şi am învăţat să gătesc aproape orice."
Graţie efortului elevilor mai mari, copii din clasele primare au avut ocazia astăzi să participe, în loc de laptele obişnuit, la programul "bogracs şi corn".
"Clasele de gimnaziu şi de liceu au gătit, sunt opt clase de liceu şi încă două de gimnaziu care au participat. Ceea ce vedeţi acum sunt clasele din învăţământul primar care beneficiază de ceea ce au gătit ceilalţi, şi, într-un fel, jurizează acest lucru", susţine Peter Miheller, managerul Liceului Don Orione.