REȚETA SĂPTĂMÂNII. Mâncarea de gutui, ideală pentru post

Data actualizării: Data publicării:
reteta saptamanii 301118

Gutui cu ciuperci, așezate lângă cartofi cu dovleac - este propunerea noastră pentru astăzi. Vorbim de un preparat specific Bihorului, gustos și ușor de făcut, care poate face parte și din meniul celor care țin post în această perioadă. E gata în cel mult 40 de minute și vă oferă astfel o masă ușoară și foarte gustoasă.

0 seconds of 0 secondsVolume 90%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Scurtături Tastatură
Shortcuts Open/Close/ or ?
Redare/PauzăSpațiu
Mărește Volumul
Micșorează Volumul
Caută înainte
Caută înapoi
Subtitrare Pornită/Oprităc
Ecran complet/Ieși din modul Ecran completf
Suprimare Sunet/Activare Sunetm
Decrease Caption Size-
Increase Caption Size+ or =
Caută %0-9
00:00
00:00
00:00
 

„Pentru început am pus la fiert cartofii pentru piure cu dovleac. Foarte important este ca dovleacul să se fiarbă separat, dar după aceea le vom face piure și le vom amesteca împreună”, explică Lavinia Maier, bucătar.

Pentru că e un preparat de post, bucătarul a folosit ulei, care poate fi înlocuit în alte perioade cu unt sau lapte. După ce e gata piureul, trecem la gutui. E nevoie de două fructe, bine spălate pentru că se folosesc împreună cu coaja, tăiate pătrățele ori fâșii.

Zahărul va fi caramelizat timp de două minute, într-o tigaie ținută aproximativ 2 minute, pe plita încinsă, după care se adaugă puțină apă.

„Putem adăuga și gutuile și, având în vedere că eu le-am tăiat cubulețe și sunt destul de micuțe, vor necesita un timp de fierbere de 15-20 de minute.”

În timpul fierberii se poate adăuga puțină sare. Între timp sunt preparate ciupercile care sunt trase la tigaie în puțin ulei și sunt asezonate cu sare și piper. O lingură de făină amestecată cu apă poate fi adăugată pentru îngroșarea mâncării.

După ce gutuile și piureul de cartofi sunt gata, bucătarul pregătește celelalte componente ale preparatului. Ciupercile sunt prăjite până devin crocante, iar ceapa este caramelizată. Când toate sunt gata, sunt așezate în farfurie.

„Vom începe prin a pune mâncarea de gutui care este principalul ingredient. După care vom adăuga piureul cu dovleac eu îi voi face o formă în genul acesta îl vom așeza în mijloc”, a detaliat Lavinia Maier.

Ceapa caramelizată se adaugă pentru un plus de savoare, iar ciupercile se pun ultimele, alături de germeni de ridiche sau de praz.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Fugarul Prințul Paul Philippe al României, arestat la domiciliu la Paris. Acuzațiile aduse de către...
Digi FM
Tudor Chirilă, revoltat de situația politică din România: „Avem un premier nebun care subminează statul”
Pro FM
Antonia a trecut peste criticile din mediul online și și-a etalat silueta în toată splendoarea sa. Fanii, în...
Film Now
Cum se înțeleg copiii actorilor Catherine Zeta-Jones și Michael Douglas. Imagini rare cu Dylan și Carys în...
Adevarul
Tunelurile care bat recordul Transfăgărășanului. Cum vor arăta cele mai lungi zone acoperite de autostradă...
Newsweek
Casa de Pensii schimbă ziua când bagă pensia pe card. Majoritatea pensionarilor nu iau 400 lei bonus
Digi FM
Jurnaliștii de la National Geographic, recomandare pentru pasionații de drumeții: „Lăsați Alpii Elvețieni și...
Digi World
Ce se întâmplă în corpul tău când urci scările. Un exercițiu banal cu beneficii surprinzătoare
Digi Animal World
Un câine din SUA şi-a împuşcat accidental stăpânul. Cum s-a întâmplat
Film Now
A jucat în toate filmele "Harry Potter", dar a hotărât să-și schimbe total cariera. Sportul dur pe care l-a...
UTV
O româncă a primit cel mai rapid Golden Buzz din istoria Britain's Got Talent: „N-am mai auzit așa ceva de la...