Chiar dacă pare ciudat, un tânăr care se joacă în faţa unui ecran uriaş este la muncă. E în pauză de 10 minute ca să-şi limpezească gândurile şi se relaxează. Colegilor de birou nu li se pare nimic în neregulă pentru că totul se întâmplă în primul birou co-working din Oradea. Acesta a fost înfiinţat pe strada Mihai Eminescu din Oradea, ca să ofere un mediu ideal oamenilor care lucrează pe cont propriu pe calculator.
"Am încercat tot ce se putea ca să afle oamenii despre biroul acesta. Experienţele sunt bune, au venit mai mulţi în prima zi, cred că au venit şase oameni", spune Aczél Dóra, coordonatorul biroului co-working.
"Din 1 ianuarie nu mai lucrez la fostul meu loc de muncă şi lucrez de acasă. Îmi este de mare folos ca să pot să plec de acasă undeva. Am posibilitatea de a mă întâlni şi cu alţii", este de părere Dimény Judit Makai.
Biroul pentru freelanceri are la bază ideea locurilor de muncă dezvoltate de cele mai mari companii din domeniul informaticii, care pun preţ pe confortul angajaţilor. În biroul din Oradea pot munci simultan 15 persoane. Acestea pot să lucreze fie la un birou, fie pe un fotoliu. Au la dispoziţie o bucătărie complet utilată, internet, scannere sau imprimante şi se pot relaxa la o consola de joc xbox.
"Te relaxezi, ai un program 50 de minute lucru, 10 minute pauză, 50 lucru, 10 pauză, ca în şcoală, ca să avem gândurile curate, cât mai curate să continuăm lucrul", explică Nechita Bódis Zoltán.
"Vine, se pune unde doreşte sau nu se pune, chiar stă pe jos. Vine cu laptopul, aici pot să servească o cafea, un suc, pot să se uite la televizor, pot să se joace cu un Xbox pentru dezvoltarea creativităţii sau să facă orice în acest birou în timp ce vrea să lucreze", precizează Gönczi József, directorul executiv la Asociaţiei pentru Promovarea Afacerilor în România.
Primul birou co-working din Oradea a fost deschis de Asociaţia pentru Promovarea Afacerilor în România şi poate fi folosit gratuit.
reporter: Edina Szomoru
operator: Constantin Gheorghiţă