Șefii învățământului bihorean susțin că prin implicarea consiliului de administrație al școlilor sunt eliminate eventualele suspiciuni legate de angajarea noilor profesori.
"Foarte multe școli propun interviul, adică persoana care își dorește un post să participe la un interviu în fața unor membrii ai consiliului, acesta poate să pună întrebări legate de legislație sau de specialitate", spune prof. Daniel Negrean, șeful IȘJ Bihor.
Prof. Alin Novac, inspector de specialitate pentru managementul resurselor umane: "Directorul este unul. Ceilalți membri ai consiliului trebuie să aibă un punct de vedere și să judece dacă cadrul didactic respectiv poate sau nu să facă față în școală."
Candidații trebuie, în continuare, să îndeplinească toate condițiile cerute pentru titularizare. Șefii inspectoratului școlar bihorean au anunțat că în perioada următoare vor fi formate catedrele pentru următorul an de învățământ. Profesorii cărora școlile unde sunt titulari le pot asigura cel puțin o jumătate de catedră își pot înregista cererile în perioada 25-27 februarie.
Cei care nu beneficiază nici măcar de o jumătate de catedră au două soluții: "o mutare definitivă într-o altă școală sau detașarea lor altundeva doar pentru viitorul an școlar", explică Horea Abrudan, inspector de specialitate pentru managementul resurselor umane.
În cazul prelungirii contractelor pe o perioadă nedeterminată vor fi luate în considerare notele obținute la concursurile de ocupare a posturilor vacante organizate în ultimii 6 ani.