Primăria scoate anual din buzunar peste treizeci de mii de lei pentru a înlocui ceea ce strică vandalii sau șoferii neatenți. Toate stricaciunile sunt suportate din buzunarul locuitorilor orasului . „Se distrug peste 150 de indicatoare de circulaţie, deci aproape 100 de stălpişori indicatoare, valoarea acestora e destul de mare, pe noi ne costă ca primărie destul de mult să le înlocuim, undeva la 100 -150 de ron bucata", explică Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea. De cele mai multe ori vandalii nu sunt prinși, desi acestia ar trebui aspru pedepsiti . Singurii care recunosc ca au distrus indicatoarele sunt soferii care s-au temponat de ele si au masinile avariate atat de tare încât nu pot pleca de la locul accidentului. „Fapta săvârşită cu intenţie de a distruge, de a degrada de a duce în stare de neîntrebuinţare a injdicatoarelor, a semnafoarelor, a semnalelor rutiere constitue infracţiune la regimul circulaţiei şi se sancţionează cu inchisoarea de la 6 luni la 2 ani sau amendă ", spune comisarul Claudiu Ciuclea de la Poliția Rutieră Bihor.
Lunar, din cauza lipsei de indicatoare au loc accidente de circulație. De cele mai multe ori se întâmplă pe străzi unde semnele de circulație au fost fie furate, fie distruse.
Pentru că Primăria Oradea nu are camere de supraveghere în locurile în care, de obicei, se vandalizează stâlpii de circulație, cei care distrug indicatoarele scapă fără nicio repercusiune.