Circulația pe Centura de Sud a Timișoarei se deschide de săptămâna viitoare. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor

Data publicării:
centura sud timisoara
Foto: Cristian Pistol, directorul CNAIR, Facebook

De săptămâna viitoare, cel mai probabil marți, va fi deschisă circulația pe pe cei 26 de km ai Variantei Ocolitoare Timișoara Sud, a anunțat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, care a adăugat că Timișoara așteaptă acest obiectiv de vreo 15 ani.

„În prezent, constructorul român realizează ultimele detalii necesare pentru darea în circulație în condiții de siguranță”, a scris Sorin Grindeanu, vineri pe Facebook.

Ministrul PSD a amintit și de alte proiecte importante de infrastructură care care vor fi construite în următori ani și anume Varianta Ocolitoare Timișoara Vest, Autostrada Timișoara-Moravița, drumul de legătură dintre DN69 și Autostrada A1 sau tunelurile de pe Autostrada Lugoj- Deva (Margina- Holdea).

„Timişoara aşteaptă acest obiectiv de vreo 15 ani. Şi am să vă spun aşa, o istorie pe scurt. Asta ar fi undeva în 2008, dacă nu mă înşel, s-a făcut un studiu de fezabilitate. În 2010 s-a dat drumul la proiectarea acestei centuri. În 2011 s-a terminat proiectarea. Până în 2017, din 2011 până în 2017, în aprilie când într-o şedinţă de Guvern am întrebat ce se întâmplă cu Centura Timişoarei, timp de şase ani nu s-a întâmplat absolut nimic. În 2017 s-a dat drumul la licitaţie, în 2018 a fost un câştigător care, din păcate, nu şi-a făcut treaba. Şi ştiţi că am reziliat contractul la finalul anului 2022. Aici s-a dat ordin de undeva la mijlocul anului trecut şi într-un an de zile practic a fost finalizată jumătate din aceasta, cam 50% din VO Timişoara Sud. Ceilalţi 50% fiind făcuţi în vreo patru ani”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă susţinută vineri pe VO Timişoara Sud, notează News.ro.

timisoara 1
Foto: Cristian Pistol, director CNAIR - Facebook

„Nu vreau cu festivităţi, cu tăiat de panglici şi aşa mai departe pur şi simplu se dă drumul la circulaţie”, a subliniat Grindeanu.

„Săptămâna viitoare, undeva pe marţi, dar se va anunţa din timp se va da drumul la circulaţie. Nu vreau cu festivităţi, cu tăiat de panglici şi aşa mai departe, pur şi simplu se dă drumul la circulaţie. Şi am terminat discuţia, veţi fi anunţaţi din timp, în data de 10, în principiu, va fi dat drumul la circulaţie”, a spus social-democratul.

Grindeanu  a anunţat că a fost lansată licitaţia pentru primul lot de la Timişoara la Moraviţa.

timisoara 2
Foto. Cristian Pistol, directorul CNAIR - Facebook

„Astăzi s-a lansat primul lot în licitaţie de la Timişoara la Moraviţa, urmând ca săptămâna viitoare să fie lansat în licitaţie lotul al doilea astfel încât Timişoara-Moraviţa, săptămâna viitoare, pe cele două loturi să se afle în stadiul de licitaţie. E un obiectiv pe care mi l-am autopropus în momentul în care am venit ministru al Transporturilor, fiind important pentru noi şi sunt bucuros că ating şi această bornă. Săptămâna viitoare este termen de soluţionare pentru VO Timişoara Vest, mai exact data de 12 septembrie. Eu sper că până la finalul mandatului meu la Ministerul Transporturilor să apuc să semnăm contractul astfel încât să se intre în faza a doua de execuţie şi pentru VO Timişoara Vest”, a conchid ministrul Transporturilor.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Când iese Elena Udrea din închisoare. Decizia finală a magistraților
Digi FM
Cum arată ceasul de 3 milioane de dolari purtat de Salman Khan. 714 diamante împodobesc accesoriul realizat...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Femeia care a afirmat prima că imigranții din SUA mănâncă animale de companie recunoaște că sunt informații...
Newsweek
Atacatorul care a vrut să-l ucidă pe Trump a dat un interviu în Newsweek România. Ce spunea în 2022?
Digi FM
Un vlogger român, uimit de ce a găsit într-un supermarket din Ucraina, aproape de granița cu Rusia: „Este...
Digi World
Câți bani au cheltuit doi tineri ca să călătorească în 65 de țări din lume, în doar nouă luni: „Trebuie să...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Nu i-a mai văzut de 16 ani, dar îi sunt aproape. Copiii adoptați de Nicole Kidman, gest emoționant după ce...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...