Testarea puterilor la ceaun a devenit o adevărată provocare pentru aceste familii. În încercarea de a-i cuceri pe invitații lor la masă, dar mai ales pe cei din juriu, ei adaugă de fiecare dată câte un nou ingredient.
"Ceapă, ardei, carne de porc, carne de vită, cartofi, condimente, chimen, piper, sare, foi de dafin şi... dragoste."
"De obicei eu fac gulyasul cu fasole și ceilalți îl fac cu cartofi. Cred că asta e inedit. Se face mai rar cu fasole. Și folosesc carne de vânat."
"Găluștele sunt făcute din apă, ouă, faină, un pic de sare. Se pun la final când e gata, când sunt fierte toate ingredientele, carnea, cartofii."
Nu a luat mult și cartierul a fost încărcat de mirosul îmbietor al mâncării. Cu toate astea, invitații au așteptat şi patru ore până când au putut să servească o farfurie cu bogracs sau gulyaş.
"Anul trecut am dat tuturor locul I, fiindcă toate gulyașurile au fost foarte bune. Anul acesta le dau la fel", spune organizatorul concursului.
Cei prezenți la competiția de azi au fost satisfăcuți, mai ales că toată lumea a ieşit câştigătoare.
Reporter: Diana Grad
Operator: Darius Pop