Imaginile crunte au făcut publice de câţiva voluntari ai asociaţiei care până anul trecut s-au ocupat de îngrijirea câinilor. Apărătorii drepturilor animalelor îi acuză pe angajaţii adăpostului de câini preluat de Primăria din Oradea că lasă animalele să se sufoce în mizerie şi nu le dau hrană destula. "Câinii sunt foarte slabi, sunt câini care nu reuşesc să mănânce o boabă pentru că nu îi lasă ceilalţi. În boxe erau înghesuiţi câini care aveau mâncarea printre excremente, iar în găleţile de apă nu era nicio picătură de apă." povesteste Mirela Pamfil, voluntară. "Curat nu cred că s-a făcut niciodată, nu au fost adunate fecalele din ţarcuri, cât a fost îngheţat nu cred că au avut apă. " completeaza Ana Chiperi, voluntară.
"Astfel de tratamente nu sunt posibile, toţi angajaţii noştri sunt supravegheaţi îndeaproape, avem medic veterinar şi dânsul e supravegheat îndeaproape." sustine Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Domeniului Public Oradea.
"Poliţiştii efectuează cercetări în dosarul privind plângerea unor cetăţeni cu privire la rele tratamente aplicate animalelor într-un adăpost de câini din Oradea." spune insp. şef Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.
"Toate pozele care reprezintă câini tăiaţi sau sfâşiaţi nu sunt din adăpostul nostru. Probabil cineva le-a luat din altă parte şi le-a pus pe internet. " afirma Florin Alexandru, purtător de cuvânt Administraţia Domeniului Public Oradea.
"Sunt una dintre persoanele care au depus plângere la parchet pentru cruzime faţă de animale. Toate pozele sunt făcute în adăpost în lunile octombrie, noiembrie, decembrie şi ianuarie." sustine Ildiko Teger, voluntară.
"Nu voi renunta, merg până unde se poate." spune Lia Bereczki, voluntară.
Reprezentanţii societăţii civile din Oradea au luat şi ei atitudine.
"Înţeleg că politicienii noştri doresc să se sacrifice pentru noi şi pentru a avea un oraş civilizat şi pentru asta sunt dispuşi să mintă că totul e în regulă la adăpostul de câini abandonaţi din Oradea, şi sunt gata să îşi păteze mâinile cu sânge nevinovat." spune Orlando Balaş, directorul de programe al Academiei Civice din Oradea.
Voluntarii cer ca accesul să nu le mai fie interzis în adăpost sub pretextul lucrărilor de modernizare ale ţarcurilor pentru câini.