Taxa de ridicare a maşinilor, contestată. Avocatul Poporului cere anularea taxelor percepute de Consiliile Locale
Data publicării:
Avocatul Poporului a cerut recent ca taxa percepută de către primării pentru ridicarea maşinilor să fie eliminată. La Iaşi, municipalitatea încasează anual milioane de lei din această taxă, care a fost aprobată prin hotărâre de Consiliu Local. Şoferii din Iaşi sunt atenţi atunci când îşi parchează maşinile şi asta pentru că locurile de parcare sunt insuficiente.
"Trebuie o disciplină din partea municipalității, părerea mea bineînțeles, și pe de altă parte și taximetriștii să aibă locurile lor dar nu în detrimentul celorlalți participanți la trafic."
"Dacă încurcă circulația este ok să ridice mașina. Taxa de 420 de lei de recuperare a mașinii cum vi se pare? Puțin cam mare pentur noi, dar cred ca legea se instituie prin aplicarea legii."
"În orice țară își ridică mașina dacă nu parchezi. Bine, depinde și de gravitate, noi suntem din București și sunt persoane care parchează și în mijlocul străzii. Și aia trebuie ridicată," spun şoferii din Iaşi.
La Iaşi de ridicarea maşinilor se ocupă Poliţia Locală, care are un departament special creat de siguranţă a circulaţiei.
Şoferii care parchează ilegal trebuie să plătească o taxă de 420 de lei, pentru recuperarea maşinii. În cazul în care roţile maşinilor sunt blocate, şoferii plătesc suma de o sută de lei.