În schimbul ajutorului de la stat de 5,4 milioane de euro, compania ieşeană de IT şi-a asumat obligaţia de a crea 200 de locuri de muncă, pe care să le menţină pe o perioadă de cel puţin 5 ani. "Poziţiile sunt variate, mergând inclusiv de la pozitiile de entry, junior, experience, senior, arhitect, management. Este o creştere constantă în ani, undeva în jur de 65 - 70 pe an, pe 2014, 2015, 2016," explică Stefan Rusu, manager companie IT.
Banii vor acoperi jumătate din cheltuielile salariale ale firmei pe o perioada de doi ani, dar şi alte investiţii.
"România este o destinație atractivă pentru noi. Iar măsura aceasta ne motivează să deschidem noi poziții la Iași și în România, în defavoarea altor locații," a spus Paul Lombardo, președintele companiei IT. Specialiştii spun că este rentabil pentru stat ca industria de software să se dezvolte. Mai ales că statele din Estul Europei fac concurenţă României, cu forţă de muncă mai ieftină.
"Avem avantajele poziţiei, avem avantajul limbii engleze, avem o mulţime de avantaje, dar nu suntem indispensabili. Foarte aproape avem Ucraina, unde se dezvoltă foarte bine IT-ul şi cu costuri mici, sunt foarte multe ţări care sunt atractive," a declarat Daniel Buleu, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii.
Schema de ajutor oferită de Ministerul Finanţelor vizează companiile IT de mari dimensiuni. La nivel naţional sunt 11 firme care vor beneficia de granturi din partea statului român, pentru crearea a 4.000 de joburi.