Percheziţiile au început în jurul orei 11:00 şi s-au încheiat după-amiază. De la sediul prefecturii au fost ridicate mai multe documente ce vizează un caz de corupţie. Atât procurorii anticorupţie cât şi prefectul Florin Sinescu au refuzat să discute cu presa.
În schimb, Vasile Melen, primarl comunei Brodina, a declarat pentru Digi24: “au căutat niște documente care țin de legalitatea construcției unor case din 2008-2009. S-au construit niște case pentru sinistrați. Am avut o restanță, una dintre facturi nu este achitată și cred că de aici, nu știu cine s-a sesizat. Contractul inițial a fost unul și, pe urmă, s-au mai făcut niște acte adiționale, s-au construit casele la gata și diferența de bani nu a mai fost achitată. Trebuiau să vină restul de bani, n-au mai venit.
La vremea respectivă, au venit prin Consiliul Judeţean, nu cred că prin Prefectură. Prin Prefectură au fost puse la dispoziție niște materiale pentru construirea caselor.”
Primarul de la Brodina susține că cele șase case afectate de inundații au fost construite de o firmă de construcții cu care primăria, prin primarul de la vremea respectivă, a încheiat un contract.
S-au primit atunci 60.000 de lei de la Guvern pentru construcția caselor, dar contractul a suferit modificări ulterioare, iar suma a fost majorată cu 460.000 de lei, bani care nu au mai venit de la Guvern. Această sumă reprezintă și factura restantă pe care primăria trebuie să o achite firmei de construcții.