Vălurit, plin de fisuri, cu o proastă îmbinare la ax şi şanţuri colmatate. Aşa arată pe distanţa de un kilometru drumul judeţean 208 care face legătura între Iaşi şi Neamţ. Şi toate acestea pentru că, spun specialiştii, s-a turnat asfalt rece, în condiţii improprii.
"Covorul asfaltic se toarnă la o temperatură de minim 120 de grade în condiţii de umiditate zero 00.20.17.00 nu trebuie să plouă, nu trebuie să ningă că altfel apare exfolierea stratului de asfalt. Aa mai şi plouat, au fost temperaturi care au fost chiar şi sub 0 grade," a explicat Laurenţiu Diaconu, inginer.
Locuitorii din zonă sunt nemulţumiţi de modul în care arată drumul realizat în urmă cu mai puţin de jumătate de an.
"Aşa e în România, la noi. Lucrările sunt de proastă calitate, altceva nimic nu pot să spun. Indiferent cine o fi să vină să vadă. N-are nici 2 luni de zile şi-i gata drumul. El ştie să ia banii şi să plece, altceva nimic."
"Una e când îl face de prima dată bun şi alta e când îl cârpeşte. După ce tot se găureşte şi tot e de treabă, ca să aibă de treabă, aşa e românul."
"Normal că nu ţi se pare corect, dar ce mai este corect acum ca să mi se pară corect," spun oamenii.
Lucrările au fost realizate de o firmă din Piatra Neamţ pe care Direcţia Judeţeană de Drumuri din Iaşi a somat-o acum să rezolve situaţia.
Daniel Minciună, directorul Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi: "dacă nu remediază, avem garanţia reţinută de bună execuţie, la care se adaugă măsura de a notifica ANRMAP cu privire la neîndeplinirea contractului, asta ducând la suspendarea acestei societăţi de a mai participa la licitaţii publice timp de 2 ani. Garanţia e 5 la sută din valoarea lucrărilor pentru că este IMM."
Ca să scape de sancţiuni, firma are la dispoziţie 45 de zile ca să refacă lucrările făcute de mântuială. Reprezentanţii societăţii au refuzat să facă orice fel de comentarii.