Iuliana Stratulat este studentă în anul şase la Facultatea de Medicină Generală şi pentru lucrarea de licenţă s-a gândit să testeze vederea colegilor. În două zile, peste 160 de colegi s-au lăsat pe mâna ei, iar mulţi au aflat că suferă de afecţiuni ale vederii de care nu ştiau.
Iuliana Stratulat, studentă: "Foarte mulţi studenţi sunt atraşi de specialităţile chirurgicale am avut o colegă care se gândea să facă ori neurochirurgie ori chirurgie cardiovasculară însă îi lipsea vederea stereoscopică."
Studenta este susţinută în activitatea sa de un medic orelist. Specialistul consideră proiectul are o eficienţă dublă: o dată pentru că studenta se specializează şi, în al doilea rând, pentru că toţi studenţii medicinişti ar trebui să facă un screening oftalmologic înainte de alegerea meseriei.
Camelia Bogdănici, profesorul îndrumător al studentei: "Studenţii de la medicină învaţă foarte mult, învaţă noaptea, se uită pe calculator şi au probleme de vedere care se pot rezolva printr-un simplu ochelar şi ei nu ştiu că îi doare capul, că-i dor ochii, că au oboseală oculară şi nu ştiu de ce."
Studenţii sunt încântaţi că îşi pot testa vederea în mod gratuit.
Datele culese de la studenţii medicinişti vor fi centralizate în lunile următoare şi publicate în lucrarea de licenţă a studentei.