Investigaţii cardiace 3D

Data publicării:
investigatii 20cardiace 203d-36220

Noua aparatură le permite medicilor sa-i trateze pe bolnavii cu forme grave de tahicardie, ale caror inimi bat si de doua ori mai repede decit ar fi normal.. În laboratorul de electrofiziologie imaginile captate de aparatura medicală sunt tridimensionale, iar acest lucru îi ajută extrem de mult pe doctori.

"Aceste imagini îi permit doamnei doctor ca să ajungă cu instrumentarul pe care îl are intracardiac , miniminvaziv exact în locul în care trebuie să sancţioneze leziunea, ca să îi spunem aşa, şi să o trateze" (prof. dr. Grigore Tinică, manager Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi)

„Aceste imagini îi permit doamnei doctor ca să ajungă cu instrumentarul pe care îl are intracardiac , miniminvaziv exact în locul în care trebuie să sancţioneze leziunea, ca să îi spunem aşa, şi să o trateze”, a explicatprof. dr. Grigore Tinică, manager Institutul de Boli Cardiovasculare.

Tahicardie vindecată prin curenţi de radiofrecvenţă

Concret, ghidaţi de imagini, doctorii intră în cordul pacientului cu ajutorul unor cabluri subţiri. Odată depistata problema care conduce la bataile neregulate ale inimii, medicii încep să aplice curenţi de radiofrecvenţă pentru a vindeca zona.

„Succesul acestei proceduri este undeva către 70% , rata succesului pe termen lung este mult mai mare comparativ cu celelalte mijloace terapeutice, respectiv medicaţia. Medicaţia nu asigură menţinerea ritmului normal decât în proporţie de 30, 20% chiar la sută pe termen lung”, a precizatdr. Mihaela Grecu, electrofiziolog.

Inimă scanată în 0,6 secunde de un computer tomograf de ultimă generaţie

Tot în cadrul Centrului de Cercetare pacienţii pot beneficia şi de investigaţii computer-tomografice de ultimă generaţie.Noul aparat captează imaginile în timp real.

„Practic, inima se scanează în aproape 0,6 secunde, adică jumătate de secundă, iar tot organismul se scanează 45 de secunde, urmând ca ulterior să se facă prelucrarea datelor”, a menţionatprof. dr. Grigore Tinică, manager Institutul de Boli Cardiovasculare.

Investiţie de 18 milioane de lei, fonduri europene

Tot cu ajutorul aparatului se poate realiza şi un screening al pacienţilor care au suferit o intervenţie chirurgicală sau au nevoie de una, fără a mai fi nevoie de alte intervenţii şi controale.Centrul de Cercetare a fost realizat cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi cu fonduri europene, suma investită fiind de 18 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri