Profesorul iesean Bogdan Hagiu a muncit timp de un an la crearea halterei multifuncţionale. Spre deosebire de cele din sălile de forţă, aceasta are două arcuri la mijloc al căror rol este de a proteja inima la efort.
Prof. Bogdan Hagiu, inventator: ”Combină haltera cu extensorul şi atunci putem executa mai multe exerciţii, ridică în faţă în loc să fie realizate clasic.”
Marele avantaj al noului aparat ar fi că antrenează mai multe categorii de muşchi şi poate fi folosit în siguranţă şi de persoanele cu boli de inimă, lucru nerecomandat până acum.Prof. Bogdan Hagiu, inventator: ”Am făcut o cercetare şi această halteră extensor are efect protectiv. La acelaşi efort ca şi cum ar lucra cu o halteră obişnuită sau cu un extensor obişnuit nu se înregistrează creşteri ale tensiunii arteriale atât de mari.”
Cei care au încercat noul aparat spun că au simţit imediat efectele benefice.Andrei Victor Sandu, inventator: ”Chiar şi eu m-am jucat şi am observat că efortul este dozat foarte bine pe parcursul manipulării acestei haltere şi chiar când proiectam şi făceam desenele nu ne gândeam că rezultatul va fi atât de bun pe cât a reieşit după testele practice.”
Încântaţi de haltera multifuncţională sunt şi kinetoterapeuţii, cei care ajută la recuperarea medicală a bolnavilor.Irina Ungureanu, kinetoterapeut: ”În special celor care au probleme cervicale, pentru cei care au probleme pe dorsal, pentru cei care au musculatura slăbită a braţelor, pentru cei cu o periatrita scapulohumerală. Aş fi încântată să-l încerc, să văd cum merge.”
Un alt avantaj al halterei multifuncţionale este şi costul redus al acesteia, 200 de lei fiind suficienţi pentru realizarea echipamentului.