Elevii din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară "Vasile Adamachi" din Iaşi, echipaţi cu halate şi ustensile de lucru, îşi dedică dimineţile muncilor agricole. Chiar dacă afară sunt puţine grade peste zero, adolescenţii sunt motivaţi de gândul că, în scurt timp, la finalul liceului, vor munci pentru propria afacere:
"Eu sunt din zona Cotnari, părinţii au pământ şi pe viitor o să lucrez pe pământul familiei."
"Este de viitor, nu este un domeniu ca şi celelalte. O să am şi un carnet de şofer de tractor şi mă ajută."
"Părinţii mei cultivă o suprafaţă de legume şi, prin terminarea studiilor, vreau să îi ajut să obţină fonduri europene deoarece ei au o vârstă, peste 40 de ani, şi nu mai pot să obţină fonduri europene, nerambursabile."
Iar planurile lor au mari şanse să se îndeplinească.
"Unii chiar au gânduri mari. Mai ales că domeniul acesta, al agriculturii ecologice, este foarte susţinut în ultima vreme prin tot ceea ce înseamnă proiecte şi programe, mai ales din partea Uniunii Europene. Ne-au promis şi cei din minister. Există o susţinere foarte mare pentru tinerii fermieri," a spus Carmen Zelinschi, directorul Colegiului Agricol şi de Industrie Alimentară "Vasile Adamachi" Iaşi.
Cum practica abia a început, elevii mai au de învăţat cum se amenajează un solar şi vor pregăti grădina de legume. Întreaga producţie obţinută de adolescenţi va ajunge pe mesele lor, la cantina liceului.