Echitația ca terapie pentru tulburările emoționale

Data publicării:
echitatie

Baza de echitaţie de la Voinești  a fost deschisă în luna aprilie a acestui an si detine 13 cai pur sânge englez şi doi ponei. Cele mai docile animale sunt folosite pentru hipoterapie, adică terepia cu ajutorul cailor. Aceast  tip de tratament este practicat în străinătate cu suces încă din anii '60.

Psihologii susțin că sunt destule situaţii în care copii cu boli severe, sindrom Down sau autism, epilepsie au cunoscut o îmbunătăţire a stării de sănătate atunci când au făcut terapie.

De copiii care au probleme se ocupă instructorul Simona Măgureanu, fost sportiv de performanţă în echitaţie. Aceasta spune că animalul transmite curaj, echilibru emoțional și stăpânire de sine. În plus, copiii lucrează toate grupurile de mușchi.

Ideea bazei de echitație a pornit de la pasiunea pentru cai a Ralucăi, o fată de doar 12 ani. La insistenţele ei, părinţii i-au cumpărat primul cal cu care acum se antrenează pentru concursuri. Fata nici nu ma pleacă în vacanțe, își umplă timpul liber doar la baza de echitație.

O şedinţă la centrul de călărie de la Voineşti costă 50 de lei, iar un abonament cu 10 şedinţe, 400 de lei.  Pe lângă cai, copiii care vin aici mai pot vedea şi păsări exotice precum struţul sau păunul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri