Ajutorul a fost bine primit de cei 100 de elevi din clasele primare de la Şcoala “Ion Neculce” din Iaşi. Temele sunt mai uşoare spun elevii, iar gândul de a renunţa la studii este tot mai departe:
“Mă ajută la teme, termin foarte repede temele cu el şi îmi place să mă joc cu el.”
“Este foare frumos, învăţăm, citim, mereu după ce terminăm temele doamna ne aduce câte un puzzle, câte un joc şi ne jucăm.”
Elevii sunt extrem de încântaţi de cele două ore petrecute alături de voluntarii pe care-i consideră deja prieteni.
“M-am împrietenit cu mulţi voluntari de la ore şi mă ajută, mai râdem cu ei şi ne jucăm,” spune un copil.
Anca Paşcanu, studentă anul II: “Există o satisfacţie pe care o primim, există o bună dispoziţie şi o energie cu care ne încarcă copiii şi chiar ne place să fim în preajma lor.”
Raluca Macovei, coordonator proiect afterschool: “Îi ajutăm la teme şi astfel împărţim zâmbete şi-i facem să devină conştienţă că şcoala este ceva important pentru ei şi că-i va ajuta în viaţă.”
Studenţii de la Psihologie au ales şcoala Ion Neculce pentru că aici anual, 10 la sută dintre elevi renunţă la studii.
“24 de elevi din şcoală de la începutul anului şcolar nu au mai frecventat cursurile. Din păcate familia nu se implică suficient de mult pentru rezolvarea acestei situaţii,” a spus Irina Frunză, directorul Şcolii ''Ion Neculce'' Iaşi.
Cadrele didactice mărturisesc că în cele trei săptămâni de când a fost pus în practică acest proiect au observat progrese la elevi.
Paula Bejan, profesor: “efectele se văd, întotdeauna temele sunt făcute, sunt făcute aşa cum trebuie, întotdeauna există răspuns la întrebările de la clasă, a crescut şi frecvenţa notelor mai bune în catalog. A crescut şi frecvenţa la şcoală, deci numărul de absenţe s-a mai redus.”