Primele roşii româneşti ale anului, coapte în solariile din Izbiceni şi atestate ca produse bio, costă doisprezece lei kilogramul. Şi asta acolo de unde se ia marfa en-gros în Bucureşti. Agricultorii olteni recunosc şi ei că îşi trimit marfa doar în marile oraşe, acolo unde sunt oameni bogaţi, care îşi permit să cumpere roşii româneşti mai scumpe decât cele importate din Turcia sau din Bulgaria.
Vasile Golgovan este viceprimarul comunei şi unul dintre numeroşii producători de roşii de aici.
Ca să poată vinde marfa sub numele de "roşii de Izbiceni", agricultorii au obţinut atestate că produsele lor sunt ecologice. Este şi unul dintre motivele pentru care preţurile pe care le cer sunt mai mari decât ale produselor importate din Bulgaria sau Turcia.
Roşiile de Izbiceni au ajuns deocamdată doar în pieţele câtorva mari oraşe, acolo unde există cumpărători care să plătească 11 sau 12 lei pentru un kilogram.