Peste 100 de femei din Bangladesh vor să lucreze la fabrica de confecţii din Bărbăteşti, judeţul Vâlcea 

Data publicării:
FABRICA

Dacă nu vor localnicii din Bărbătești, județul Vâlcea, vor cetățenii din Bangladesh. Vestea că la fabrica de confecții nu se găsesc confecționere, a ajuns până la consulatul Republicii Bangladesh în România, iar acum peste 100 de femei vor să vină să lucreze aici. La fabrica de confecții, deschisă în urmă cu un an, s-au angajat doar 28 de femei, deși numărul posturilor era de 300. Localnicii spun că refuză să muncească aici pentru că se muncește peste program și preferă să stea acasă

Uliţele comunei Bărbăteşti din Vâlcea s-ar putea umple în curând de prezenţe exotice. Peste 100 de cetăţeni din Bangladesh ar putea veni să lucreze la fabrica de confecţii din localitate ai cărei patroni se chinuie de mai bine de un an să angajeze personal. Localnicii nu se înghesuie să lucreze la fabrica aflată la doar câteva minute de casele lor, chiar dacă 700 din cei peste 3.300 de locuitori sunt şomeri. Ce motive au?

Și din cauza programului. Nu se respectă programul. Chiar nu se respectă. Se lucrează până la 5, 6, 7. Eu am lucrat acolo. Și de ce ați plecat? Din cauza programului. Soțului nu îi convenea că eu veneam seara acasă", a spus o localnică.

„Nu v-ar tenta să vă duceți? Ba da că am vorbit cu primarul și mi-a zis că mă pune direct în mașină. Păi ce eu știu să fac, să mă duc pe acolo să stric materiale", a spus o altă localnică.

Aşa că la fabrica de confecţii doar 28 din cele 100 de masini sunt ocupate şi se lucrează într-o singură tură. Angajatele sunt bucuroase că ar putea avea colegi de peste mări şi ţări.

Sperăm să ne înțelegem bine, colaborăm foarte bine. O să facem și cursuri pentru limbi străine, nu o să fie probleme nici cu învățatul, dar important este să știe meserie", a spus una dintre angajatele fabricii.

Oferta de a angaja cetăţeni din Bangladesh a venit chiar de la un reprezentant al Consulatului acestui stat în România, mai ales că diferenţele salariale sunt considerabile.

Primarul localităţii va discuta acum cu conducerea fabricii să vadă dacă este de acord să-i angajeze pe cei din Bangladesh

Angajatele de la fabrica de confecții primesc salarii care pornesc de la 900 de lei, plus bonuri de masă. Primarul promite că angajatele din Bangladesh vor fi cazate într-o școală.


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri